Вісник № 62
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Вісник № 62 за Автор "Величко, Ігор Георгійович"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Прогнозування втрат маси плодів яблуні під час холодильного зберігання(НТУ "ХПІ", 2015) Сердюк, Марина Єгорівна; Величко, Ігор Георгійович; Байберова, Світлана СергіївнаВстановлено, що основним компонентом хімічного складу, який має домінуючий вплив на інтенсивність втрат маси плодів яблуні є аскорбінова кислота. Регресійна модель для прогнозування втрат маси залежно від вмісту аскорбінової кислоти має вигляд: У=444,5Х²-11,11Х+0,083. Серед досліджених погодних чинників найбільш істотний вплив має різниця між середніми максимальними та мінімальними температурами останнього місяця формування плодів. У якості регресійної моделі для прогнозування втрат маси від абіотичних чинників слід користуватися рівнянням У=0,110779-0,006869Х₂.