Вісник № 48
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Вісник № 48 за Автор "Зінченко, Марія Георгіївна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Оптимізація екструзійного процесу отримання сухих харчових продуктів з крахмалевмісної сировини(НТУ "ХПІ", 2017) Зінченко, Марія Георгіївна; Пономаренко, Євгенія Дмитрівна; Манжай, Марія АндріївнаПоказані основні напрямки розвитку екструзійних технологій у харчовій промисловості України – створення нових рецептур сухих харчових продуктів, розробка раціональних режимів їх виробництва. Наведено результати експериментів по оптимізації процесу екструдування збагаченої крахмалевмісної сировини у виробництві картопляних паличок. На підставі отриманих даних розроблено математичну модель, що адекватно описує вплив всіх значущих чинників екструзії на параметр оптимізації – питомі енерговитрати. Встановлено параметри технологічного режиму, що забезпечують мінімальні енергетичні витрати на виробництво екструдата.