Вісник № 26 том 2
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Вісник № 26 том 2 за Ключові слова "diffusion juice"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Вплив електроіскрових розрядів на властивості та якісні показники сокостружкової суміші(НТУ "ХПІ", 2018) Дашковський, Юрій Олександрович; Маринін, Андрій Іванович; Прохоренко, Жанна Іванівна; Українець, Анатолій ІвановичНа сьогоднішній день в харчовій і переробній промисловості все більше знаходять застосування електрофізичні методи обробки харчових продуктів і напівпродуктів, одним з яких є електрогідравлічна обробка (ЕГО). В Проблемній науково-дослідній лабораторії Національного університету харчових технологій були проведені експериментальні дослідження з метою вивчення дії впливу електрогідравлічного оброблення (ЕГО) на якісні показники сокостружкової суміші. Дослідження проводилися з використанням експериментальної установки, розроблену фахівцями НУХТ. Підчас дослідження було встановлено ефект підвищення чистоти дифузійного соку, підвищення ступеню плазмолізу клітин цукрового буряку порівняно з контролем. З’ясовано, що при зростанні кількості розрядів до 7…10 зменшується життєдіяльність мікроорганізмів в межах 71…87% порівняно з контролем, при чому чутливими до знезаражуючої дії електрогідравлічного ефекту виявилися вегетативні клітини бактерій, дріжджів, міцеліальних грибів, наслідком чого є зменшення втрат цукрози.