Отримання білкового продукту з насіння соняшнику вітчизняної селекції
Дата
2012
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"
Анотація
У статті представлено дані щодо фізико-хімічних показників насіння та складу ядра соняшнику різних сортів та гібридів української селекції. Завдяки м’яким режимам олієвидобування із безлушпинного ядра насіння соняшнику отримано харчовий шрот та досліджено його фізико-хімічні і органолептичні показники, а також амінокислотний склад білків.
In the article information is presented in relation to the physical-chemical indexes of seed and composition of sunflower kernel of different sorts and hybrids of the Ukrainian selection. Due to the soft modes of fats production from the cover-free sunflower seed kernels of food mealis got and his physical-chemical and organoleptical indexes, and also amino acids composition of proteins, are investigated.
In the article information is presented in relation to the physical-chemical indexes of seed and composition of sunflower kernel of different sorts and hybrids of the Ukrainian selection. Due to the soft modes of fats production from the cover-free sunflower seed kernels of food mealis got and his physical-chemical and organoleptical indexes, and also amino acids composition of proteins, are investigated.
Опис
Ключові слова
показники фізико-хімічні, сорти, гібриди, олієвидобування, шрот харчовий, показники органолептичні, амінокислоти
Бібліографічний опис
Отримання білкового продукту з насіння соняшнику вітчизняної селекції / М. А. Лабейко [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2012. – № 39. – С. 117-124.