Вісник № 10

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/10878

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 26
  • Ескіз
    Документ
    Оценка значимости факторов, влияющих на функциональное состояние водителя
    (НТУ "ХПИ", 2011) Гюлев, Н. У.
    Описано значение функционального состояния в деятельности водителя. Изложена взаимосвязь между функциональным состоянием, работоспособностью и утомлением. Приведены результаты анкетных обследований водителей по оценке значимости факторов, влияющих на их функциональное состояние.
  • Ескіз
    Документ
    До питання про прогнозування напівпровідників із заданими властивостями
    (НТУ "ХПІ", 2011) Буджак, Я. С.; Зуб, О. В.
    В даній роботі розглядаються проблеми розрахунків домішкових параметрів кристала, які сильно впливають на кінетичні та інші важливі властивості напівпровідникових кристалів.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка колової нерівномірності потоку в компресорах газотурбінних двигунів
    (НТУ "ХПІ", 2011) Ластівка, І. О.
    Проведено аналіз показників оцінки періодичної колової нерівномірності потоку, викладено деякі результати її впливу на характеристики лопаткових вінців компресорів газотурбінних двигунів.
  • Ескіз
    Документ
    Значення доробок В. М. Болтинського в аспекті розвитку вітчизняного тракторобудування
    (НТУ "ХПІ", 2011) Кривоконь, О. Г.
    У статті розглянуто монографію В. М. Болтинського «Робота тракторного двигуна при неталому навантаженні», проаналізовано основні ідеї, викладені в ній в аспекті використання для розвитку сучасного тракторобудування.
  • Ескіз
    Документ
    Система вiбро- i ударозахисту з сухим тертям
    (НТУ "ХПІ", 2011) Киричук, Ю. В.
    Розглядається одноосна система вiбро- i ударозахисту з сухим тертям, яка обмежує на заданому рівні максимальне прискорення ізольованого тіла при поодиночних ударах високого рівня та при вібраціях з відсутньою статичною зоною застою поблизу положення рівноваги.
  • Ескіз
    Документ
    Математична модель теплообміну при перемішуванні мішалками з магнітним приводом
    (НТУ "ХПІ", 2011) Ружинська, Л. І.; Кузьменко, К. В.
    В хімічній та фармацевтичній промисловості широко використовуються апарати з мішалками з магнітним приводом. Авторами приводиться математична модель теплообміну при перемішуванні рідини в таких апаратах.
  • Ескіз
    Документ
    Экономическая оценка использования ядерной энергетической установки для повышения эффективности добычи нефти в Украине
    (НТУ "ХПИ", 2011) Кравченко, В. П.; Корчомный, Е. В.; Абдул Хусейн, А. Р.; Кравченко, В. К.
    Одним из методов повышения нефтеотдачи месторождений является использование термических методов: закачка в скважины горячей воды или пара. Для получения теплоносителя рассматривается использование судовой ядерной энергетической установки (ЯЭУ). Показана высокая экономическая эффективность использования ЯЭУ.
  • Ескіз
    Документ
    Ресурсо- та енергозбереження в контексті сталого розвитку України
    (НТУ "ХПІ", 2011) Коваленко, О. М.
    Стаття присвячена процесу формування сталого розвитку України через ресурсо- та енергозбереження. Особлива увага приділяється проектуванню системи організації та управління використання вторинних матеріальних ресурсів в регіоні.
  • Ескіз
    Документ
    Узгодження параметрів газогенератора і турбовентиляторної приставки ТРДД
    (НТУ "ХПІ", 2011) Кінащук, І. Ф.
    У статті розглянуто особливості розрахунку ТРДД з заднім розташуванням вентиляторної приставки. Розглянуто узгодження параметрів газогенератора і турбовентиляторної приставки, засноване на розподілі вільної енергії між контурами, що забезпечує оптимальне співвідношення швидкостей на виході з сопла першого і другого контурів.
  • Ескіз
    Документ
    Теплообмен и аэродинамическое сопротивление шахматных пакетов биметаллических труб с конфузорной подгибкой поперечных ребер
    (НТУ "ХПИ", 2011) Письменный, Е. Н.; Терех, А. М.; Семеняко, А. В.; Руденко, А. И.; Бурлей, В. Д.
    Приведены результаты экспериментального исследования теплообмена и аэродинамического сопротивления шахматных пакетов биметаллических труб с конфузорной подгибкой ребер. Подгибка ребер приводит к увеличению интенсивности теплообмена на 22-25% и росту аэродинамического сопротивления на 30-35%.