Дослідження ступеню окиснення соняшникової олії під час рафінації

Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

Стаття присвячена дослідженню показників ступеню окисненості соняшникової олії в процесі її переробки (зберігання та рафінації). Наведено результати змін пероксидного та анізидинового числа на стадіях рафінації олії. Критичними з точки зору накопичення продуктів окиснення є такі стадії як: зберігання сирої олії, нейтралізація та вибілювання. Встановлена обернена залежність між значенням пероксидного та анізидинового числа олії після адсорбційної рафінації.
The article is devoted to the investigation of sunflower oil oxidationlevel during its processing (storage and refining). Results of peroxide and anisidine value changes on the different refining stages are given. Oil storage, neutralization and bleaching are critical stages for accumulation of oxidation products. Inverse dependence between peroxide and anisidine value during absorption refining is detected.

Опис

Ключові слова

олійно-жирова галузь, окиснення жирів, рафінація олії, продукти окиснення, нейтралізація, вибілювання, адсорбційна рафінація

Бібліографічний опис

Носенко Т. Т. Дослідження ступеню окиснення соняшникової олії під час рафінації / Т. Т. Носенко, А. О. Олексенко // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2011. – № 9. – С. 9-13.

Колекції

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в