Вісник № 24

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/12834

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 31
  • Ескіз
    Документ
    Раціональні умови використання смакових та функціональних збагачувачів в напоях
    (НТУ "ХПІ", 2011) Кричковська, Лідія Василівна; Жулінська, О. В.
    Робота присвячена проблемі обґрунтування застосування різних нутріцевтиків у функціональних напоях. Розглядається питання введення до складу рецептури напою мікробіологічного каротину, лимонної кислоти та гідратованих фулеренів для продукту з профілактичними властивостями.
  • Ескіз
    Документ
    Характеристика і наслідки вторинних радіоактивних забруднень
    (НТУ "ХПІ", 2011) Писарэв, А. В.; Молодцов, В. А.; Лазутський, А. Ф.; Табуненко, В. О.; Буряк, П. Д.
    В статті розглянуті коефіцієнти диспергування і перенесення, які визначаються експериментальним і розрахунковим шляхами та дозволяють прогнозувати вторинне радіоактивне забруднення при контакті із забрудненими поверхнями різних об’єктів.
  • Ескіз
    Документ
    Економічне обґрунтування мінімізації ризиків в теплоенергетичних системах з метою загального підвищення екологічної безпеки довкілля
    (НТУ "ХПІ", 2011) Уряднікова, І. В.; Заплатинський, В. М.
    Виконано економічне обґрунтування мінімізації ризиків в системах водопідготовки і водоочистки ТЕС і ТЕЦ з метою загального підвищення екологічної безпеки довкілля. Встановлено, що система водоочищення є досить чутливою до зміни ймовірності роботи її елементів і достатня ефективність може бути отримана з порівняно малими витратами. Розрахунки показали, що мінімізацію ризику в системах водопідготовки і водоочищення ТЕС і ТЕЦ варто проводити до рівня 0,018 – 0,019. У цьому випадку можна одержати рівновагу між втратами внаслідок погіршення екологічного стану, у разі високого рівня ризику, і витратами на зменшення цього рівня.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив шкідливих факторів на психологію та фізіологію праці
    (НТУ "ХПІ", 2011) Дзюндзюк, Б. В.; Хондак, І. І.; Березуцька, Наталія Львівна
    Робота присвячена впливу візуального навантаження на людину в процесі відпочинку та праці. Показано широку розповсюдженість окремих факторів візуального оточення і їх потенційно – шкідливий вплив на здоров’я людини. Надаються рекомендації щодо зменшення зорового навантаження на людину в процесі праці.
  • Ескіз
    Документ
    Трагедия в Мексиканском заливе и готовность защитить людей и природу от последствий
    (НТУ "ХПИ", 2011) Березуцкий, Вячеслав Владимирович; Блюхер, Б.
    В статье рассматривается ситуация, которая сложилась в Мексиканском заливе, в связи с аварией на платформе Deepwater Horizon, приводится анализ технологий и оборудования ликвидации последствий разлива нефти и предлагаются варианты решения подобных научных задач на будущее.
  • Ескіз
    Документ
    Закономерности работы спасателей в комплексе средств индивидуальной защиты органов дыхания первого типа
    (НТУ "ХПИ", 2011) Стрелец, В. М.; Васильев, М. В.
    Показано, что распределения времен проведения типовых операций при работе спасателей в комплексе средств индивидуальной защиты первого характеризуются нормальным законом, если при рассмотрении технологических процессов исключить результаты, существенно отличающиеся от остальных в выборке. Отмечено, что время облачения в изолирующий костюм в зависимости от количества тренировочных попыток меняется по экспоненциальному закону.
  • Ескіз
    Документ
    Щодо стратегії реагування на зміни клімату лісогосподарського комплексу Харківщини
    (НТУ "ХПІ", 2011) Д'яконов, В. І.; Богомолова, В. П.; Д'яконов, О. В.; Присяжна, Л. П.; Крамаренко, Є. С.
    Розглянуто роль лісових насаджень на Харківщині, як найважливішого чинника в покращенні якості води, збалансованого харчування населення регіону та в зменшенні концентрації парникових газів у атмосфері.
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції розвитку єдиної системи навчання охороні праці
    (НТУ "ХПІ", 2011) Твердохлєбова, Наталя Євгеніївна; Бордзиловський, О. В.
    У статті розглянуто особливості професійної орієнтації старшокласників у сучасних економічних умовах і труднощі, з якими вони зустрічаються при працевлаштуванні. Автори представили досвід реорганізації сфери вищої освіти розвинутих країн. Зроблені висновки та внесені пропозиції щодо збалансування потреб виробництва у професійних кадрах і номенклатури професій, за якими випускаються фахівці з вищою освітою.
  • Ескіз
    Документ
    О некоторых нерешенных вопросах преподавания дисциплины «безопасность жизнедеятельности» в высших учебных заведениях Украины
    (НТУ "ХПИ", 2011) Волненко, Н. Б.; Богатов, О. И.; Литвиненко, В. Н.; Покотило, В. Г.
    В статье анализируется существующая система образования Украины в области безопасности жизнедеятельности и организация ее в высших учебных заведениях, обоснована необходимость совершенствования типовых учебных программ по дисциплине «Безопасность жизнедеятельности».
  • Ескіз
    Документ
    Анализ возмущающих факторов рельсового пути, влияющих на вибрацию и шум при движении вагонов метрополитена
    (НТУ "ХПИ", 2011) Губенко, В. Д.; Голендер, В. А.; Артемьева, Л. А.
    Исследуются возмущающие факторы, влияющие на вибрацию и шум при движении вагонов метрополитена, которые порождают возникновение вибраций и шума при колебаниях механического оборудования подвижного состава метро.