Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/14500
Название: Дослідження ефективності ферментів щодо гідролітичного розщеплення жирів
Авторы: Некрасов, Павло Олександрович
Плахотна, Ю. М.
Некрасов, Олександр Павлович
Ключевые слова: гідроліз жиру; жирні кислоти; Солізим; ліпази; температура
Дата публикации: 2011
Издательство: НТУ "ХПІ"
Библиографическое описание: Некрасов П. О. Дослідження ефективності ферментів щодо гідролітичного розщеплення жирів / П. О. Некрасов, Ю. М. Плахотна, О. П. Некрасов // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Хімія, хімічна технологія та екологія. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2011. – № 31. – С. 3-10.
Краткий осмотр (реферат): В роботі проведено вибір ліпаз для глибокого гідролізу жиру з метою отримання жирних кислот. В результаті серед низки ферментів найбільш ефективними виявилися зарубіжний фермент Lipozyme TL 100L («Novozymes», Данія) та ензим вітчизняного виробництва Солізим (БПО«Ензим», Україна). Показано, що обрані ліпази однаково ефективні в процесі гідролізу жирів, встановлено діапазони раціональних рН та температури для кожного з вказаних біокаталізаторів.
In this paper screening of lipases for deep hydrolysis of fats in order to get free fatty acids was performed. Foreign enzyme Lipozyme TL 100L («Novozymes», Denmark) and domestic catalytic agent Solizymum («Enzyme», Ukraine) were chosen as the most effective among series of lipases. It was shown, that enzymes are equally active for fat hydrolysis, rational pH and temperature ranges for each lipase mentioned were determined.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/14500
Располагается в коллекциях:Вісник № 31
Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"
Кафедра "Фізичної хімії"

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
vestnik_HPI_2011_31_Nekrasov_Doslidzhennia.pdf1,44 MBAdobe PDFЭскиз
Открыть
Показать полное описание ресурса Просмотр статистики  Google Scholar



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.