Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/14501
Title: Особенности механизмов термовакуумного процесса сушки и измельчения дисперсного материала
Other Titles: Specifics of the mechanisms of thermal vacuum drying process and grinding particulates
Authors: Кутовой, В. А.
Луценко, А. С.
Keywords: тепломассообменные процессы; сушильные установки; энергозатраты; диоксид циркония; гидроксид циркония; влагосодержание
Issue Date: 2014
Publisher: НТУ "ХПИ"
Citation: Кутовой В. А. Особенности механизмов термовакуумного процесса сушки и измельчения дисперсного материала / В. А. Кутовой, А. С. Луценко // Энергосбережение. Энергетика. Энергоаудит = Energy saving. Power engineering. Energy audit. – 2014. – № 1. – С. 64-70.
Abstract: Проведены теоретические и экспериментальные исследования, направленные на решение научно-прикладной проблемы по определению механизма непрерывного процесса сушки и одновременного измельчения дисперсных материалов в термовакуумной установке. Приведено описание и принцип действия экспериментальной термовакуумной установки. Результаты теоретических и экспериментальных исследований продемонстрировано на получении диоксида циркония из гидроксида циркония, что подтверждает возможность значительно уменьшить энергозатраты при сушке и измельчении различных дисперсных материалов по сравнению с существующими сушильными установками.
The paper gives an account of theoretical and experimental study aimed at solving scientific and applied problems of determination of the mechanism of continuous drying process with simultaneous grinding particulates in the thermal vacuum installation. It gives description and the principle of operation of the experimental thermal vacuum installation. The results of theoretical and experimental studies were demonstrated using obtaining of zirconium dioxide from zirconium hydroxide as a case study, which confi rms the possibility to signifi cantly reduce energy consumption in drying and grinding of various particulate materials as compared to existing dryers.
URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/14501
Appears in Collections:Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
EEE_2014_Kutovoy_Osobennosti.pdf318,56 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record  Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.