Кафедра "Біотехнологія, біофізика та аналітична хімія" : [412] Collection home page


Про кафедру
Об’єм навчальних доручень становить близько 15000 годин на рік по денній та заочній формах навчання. Усього кафедра веде заняття по 55 дисциплінам. На кафедрі читаються лекції та проводяться заняття по двох спеціальностях і як загальна кафедра – читаються лекційні курси й проводяться заняття з аналітичної хімії, біохімії, мікробіології, біології, сертифікації та контролю якості продукції. Випускники кафедри одержують вищу освіту по професійному напрямку «Біотехнологія» по спеціальності «Промислова біотехнологія» (бакалавр, спеціаліст, магістр) та «Фармацевтична біотехнологія» (бакалавр, спеціаліст, магістр).
Науковi напрямки
1. Дослідження екстракції біологічно активних речовин з рослинної та тваринної сировини, розробка аналітичного контролю одержаних продуктів на основі сучасних методів аналізу, розробка методик визначення залишкового вмісту консервантів, стабілізаторів, оксидантів та інших добавок у біотехнологічній та харчовій продукції.
2. Дослідження різних комплексних сполук та застосування їх в аналізі біологічних і хімічних об’єктів, розробка аналітичних методик ідентифікації фальсифікованої біотехнологічної та харчової продукції, біологічні та хімічні сенсорні системи, що застосовуються в аналізі.
3. Дослідження в області інженерної ензимології, ферментативний каталіз, розробка носіїв для іммобілізованих ферментів та на їхній основі розробка технологічних основ одержання біотехнологічної продукції.
4. Дослідження інгибірування та метаболізму мікроорганізмів, що стимулюють ріст рослин, біологічної фіксації молекулярного азоту. Культивування анаеробів на середовищах з рослинної та тваринної сировини, вивчення впливу ентеробактерій при виробництві біогазу з різної сировини.
Випускаючi спецiaльностi
Промислова біотехнологія
Фармацевтична біотехнологія

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 412
Issue DateTitleAuthor(s)
2018Influence of heart function parameters – heart rate and heart rate variability on the course of chronic heart failure in patients with arterial hypertensionIlchenko (Bielykh), I. A.; Karamian, A. A.
2018Вплив бурштинової кислоти на біотехнологічний процес культивування дріжджів Saccharomyces cerevisiaeБєлих, Ірина Анатоліївна; Маренич, К. П.; Яремінець, Надія Сергіївна; Самойленко, Сергій Іванович; Ларінцева, Надія Вікторівна
2018Оптимізація біотехнологічного процесу культивування дріжджів Saccharomyces cerevisiaeБєлих, Ірина Анатоліївна; Маренич, К. П.; Самойленко, Сергій Іванович; Ларінцева, Надія Вікторівна
2016Зміна вмісту аскорбінової кислоти та β-каротину в бульбах топінамбуру при зберіганні за різними температурними режимамиБєлих, Ірина Анатоліївна; Григорук, М. Ю.; Самойленко, Сергій Іванович; Подпорінова, Олена Сергіївна; Ларінцева, Надія Вікторівна
2017Удосконалення технологічної схеми одержання біологічно-активних речовин із калусної тканини календули лікарськоїЯремінець, Надія Сергіївна; Бєлих, Ірина Анатоліївна; Огурцов, Олександр Миколайович
2018Удосконалення біотехнологічного процесу культивування дріжджів Saccharomyces cerevisiaeБєлих, Ірина Анатоліївна; Самойленко, Сергій Іванович; Маренич, К. П.; Яремінець, Надія Сергіївна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна
2020Удосконалення біотехнології виробництва йогурту з пробіотичними властивостямиШліхтінг, К. В.; Бєлих, Ірина Анатоліївна
2020Удосконалення біотехнології виробництва глюкоамілази з використанням штаму Aspergillus awamoriВойко, А. А.; Бєлих, Ірина Анатоліївна
2020Підвищення ефективності виробництва алкалоїду резерпіну з калусної тканини Rauvolfia serpentinaАнціборенко, Б. Р.; Бєлих, Ірина Анатоліївна
2020Біотехнологія виробництва кефіру з додаванням кореню солодкиФуркал, Є. Д.; Бєлих, Ірина Анатоліївна
2018Correction of technological characteristics of proteinfat mixture by expanding the component compositionBochkarev, Sergiy; Varankina, Oleksandra; Bielykh, Iryna; Samoilenko, Serhii; Zviahintseva, Oksana
2016Перспективи знезараження питної води за допомогою озонуБєлих, Ірина Анатоліївна; Самойленко, Сергій Іванович; Варанкіна, Олександра Олександрівна; Решетняк, Надія Вікторівна; Подпорінова, Олена Сергіївна
2022Development of safe technology of obtaining fatty acid monoglycerides using a new catalystBliznjuk, O. N.; Masalitina, N. Yu.; Mezentseva, Iryna; Novozhylova, Tetiana; Korchak, Mykola; Haliasnyi, Ivan; Gavrish, Tatiana; Fomina, Iryna; Khalil, Viktoriya; Nikitchenko, Olga
2017Дослідження проліферативної активності Saccharomyces cerevisiae під дією активаторів та інгібіторівМаренич, К. П.; Бєлих, Ірина Анатоліївна
2020Вплив фолієвої кислоти на проліферативну активність культури дріжджів Sacharomyces cerevisiaeБєлих, Ірина Анатоліївна; Варанкіна, Олександра Олександрівна
2020Біотехнологія виробництва спирту із зернових культурКорзунін, Г. О.; Бєлих, Ірина Анатоліївна
2021Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу "Фармацевтична біотехнологія"Краснопольський, Юрій Михайлович; Пилипенко, Дар'я Михайлівна
2021Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу "Біотехнології виробництва готових лікарських форм"Краснопольський, Юрій Михайлович; Пилипенко, Дар'я Михайлівна
2021Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу "Біотехнологія фармакологічно активних інгредієнтів"Краснопольський, Юрій Михайлович; Пилипенко, Дар'я Михайлівна
2021Біотехнологія виробництва молочної кислоти для використання в косметологіїЗленко, К. А.; Масалітіна, Наталія Юріївна; Близнюк, Ольга Миколаївна; Кримець, Оксана Михайлівна
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 412