Кафедра "Бiотехнологiя, біофізика та аналiтична хiмiя" : [337] Collection home page


Про кафедру
Об’єм навчальних доручень становить близько 15000 годин на рік по денній та заочній формах навчання. Усього кафедра веде заняття по 55 дисциплінам. На кафедрі читаються лекції та проводяться заняття по двох спеціальностях і як загальна кафедра – читаються лекційні курси й проводяться заняття з аналітичної хімії, біохімії, мікробіології, біології, сертифікації та контролю якості продукції. Випускники кафедри одержують вищу освіту по професійному напрямку «Біотехнологія» по спеціальності «Промислова біотехнологія» (бакалавр, спеціаліст, магістр) та «Фармацевтична біотехнологія» (бакалавр, спеціаліст, магістр).
Науковi напрямки
1. Дослідження екстракції біологічно активних речовин з рослинної та тваринної сировини, розробка аналітичного контролю одержаних продуктів на основі сучасних методів аналізу, розробка методик визначення залишкового вмісту консервантів, стабілізаторів, оксидантів та інших добавок у біотехнологічній та харчовій продукції.
2. Дослідження різних комплексних сполук та застосування їх в аналізі біологічних і хімічних об’єктів, розробка аналітичних методик ідентифікації фальсифікованої біотехнологічної та харчової продукції, біологічні та хімічні сенсорні системи, що застосовуються в аналізі.
3. Дослідження в області інженерної ензимології, ферментативний каталіз, розробка носіїв для іммобілізованих ферментів та на їхній основі розробка технологічних основ одержання біотехнологічної продукції.
4. Дослідження інгибірування та метаболізму мікроорганізмів, що стимулюють ріст рослин, біологічної фіксації молекулярного азоту. Культивування анаеробів на середовищах з рослинної та тваринної сировини, вивчення впливу ентеробактерій при виробництві біогазу з різної сировини.
Випускаючi спецiaльностi
Промислова біотехнологія
Фармацевтична біотехнологія

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 337
Issue DateTitleAuthor(s)
2016Дослідження технології одержання антоціанових барвниківВаранкіна, Олександра Олександрівна; Сергієнко, Б. В.
2016Перспективи використання ферменту папаїнВаранкіна, Олександра Олександрівна; Кузьміних, В. Є.
2016Водно-теплова обробка сировини в технології продуктів бродіння в лабораторних умовахВаранкіна, Олександра Олександрівна; Апальков, Б. Р.
2020Обгрунтування використання біотехнологічної тест-системи на основі Рaramecium caudatum для контролю токсичності та антиоксидантних властивостейПилипенко, Дар’я Михайлівна; Ракітянська, Марина Андріївна; Комаров, Антон Ігорович
2020Создание в Украине технологий получения фармакологически активных ингредиентов, лекарственных и диагностических препаратов на основе липидовКраснопольский, Юрий Михайлович
2016Применение математической модели для изучения неоднородности половых клетокГорбунов, Леонид Владимирович; Мажарова, Е. Н.
2016Исследование эмбриональной смертности методами компьютерного моделированияГорбунов, Леонид Владимирович; Чернявская, Е. Г.
2018Интерактивное обучение основам биоинженерииГорбунов, Леонид Владимирович; Годунова, Ю. Г.; Захожий, А. В.
2018Методи розвитку критичного мислення у студентів спеціальності "Біотехнології та біоінженерія"Горбунов, Леонід Володимирович; Звягінцева, Оксана Вікторівна; Андрощук, Д. Р.
2013Генетичний аналіз вмісту олії в зерні восковидної кукурудзиТимчук, С. М.; Ларінцева, Надія Вікторівна; Поздняков, В. В.; Тимчук, В. М.; Анциферова, О. В.; Потапенко, Г. С.; Харченко, Ю. В.; Харченко, Л. Я.
2010Eisenia fetida (lumbricimorpha: lumbricidae), як біотрансформатор вмісту основних груп катіонів та аніонів субстратуЛутохін, С. Б.; Ларінцева, Надія Вікторівна
2010Продуценти водорозчинних фракцій цукридів та нерозчинних поліцукридів серед мутантів кукурудзи su₁ та sh₂Голова, В. В.; Ларінцева, Надія Вікторівна; Мартинюк, М. М.
2012Вміст і склад токоферолів в зерні ендоспермових мутантів кукурудзиТимчук, С. М.; Ларінцева, Надія Вікторівна; Поздняков, В. В.; Анциферова, О. В.; Харченко, Ю. В.; Харченко, Л. Я.
2018Визначення умов порівнянності кількісного вмісту олії у зерні кукурудзи при різних кліматичних умовах у різний часЛарінцева, Надія Вікторівна; Горбунов, Леонід Володимирович
2014Дослідження можливості використання рослинних олій у молочній промисловості УкраїниСисенко, А. В.; Ларінцева, Надія Вікторівна
2014Диверсифікація сировинних ресурсів у хлібопекарській промисловостіГригорук, М. Ю.; Ларінцева, Надія Вікторівна
2013Генетичний аналіз жирнокислотного складу олії у високоамілозної кукурудзи на основі мутації АЕТимчук, С. М.; Супрун, О. Г.; Потапенко, Г. С.; Ларінцева, Надія Вікторівна; Тимчук, Д. С.; Харченко, Л. Я.
2019Використання діагностичних та біосенсорних тест-систем для індивідуального підбору фармпрепаратівВорфоломєєва, В. І.; Клімова, О. М.; Божков, А. І.
2019Підходи до удосконалення біотехнології одержання інтерлейкіну-10 людини (hIL-10)Ворфоломєєва, В. І.; Клімова, О. М.; Огурцов, Олександр Миколайович
2019Удосконалення біотехнології виробництва м'яких сирів типу Камамбер з використанням Penicillium camambertiУско, А. О.; Самойленко, Сергій Іванович; Огурцов, Олександр Миколайович
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 337