Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/15797
Title: Визначення чинників, що забезпечують зниження питомих зусилля холодного видавлювання порожнистих виробів з розтягненням стінки заготовки
Authors: Калюжний, В. Л.
Сабол, Сергій Францович
Keywords: скінченно-елементна модель; чисельні експерименти; деформуючий інструмент; напружений стан
Issue Date: 2011
Publisher: НТУ "ХПІ"
Citation: Калюжний В. Л. Визначення чинників, що забезпечують зниження питомих зусилля холодного видавлювання порожнистих виробів з розтягненням стінки заготовки / В. Л. Калюжний, С. Ф. Сабол // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2011. – № 45. – С. 153-157.
Abstract: В результаті розробки скінченно-елементної моделі та проведення чисельних експериментів, визначено, що до чинників які зумовлюють зниження питомих зусиль на деформуючому інструменті в процесі холодного видавлювання порожнистих вісесиметричних виробів з розтягненням стінки заготовки належить зміна схеми напруженого стану в осередку пластичної деформації, локалізація осередку пластичної деформації та виникнення активних сил тертя на поверхні контакту матриці та заготовки.
As a result of developed finite element mathematical model and carried out numerical experiments it was determined that causes of decreasing of specific force on a deforming tool in the cold forging of hollow axially symmetrical products with stretching of workpiece’s wall are: changing of mode of deformation in deformation zone, localizing of deformation zone, and also emergence of active friction forces on the contact surfaces between workpiece and die.
URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/15797
Appears in Collections:Вісник № 45

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vestnik_HPI_2011_45_Kaliuzhnyi_Vyznachennia.pdf760,62 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record  Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.