Дослідження змін ліпідів ядра соняшникого насіння за його гідротермічної обробки

Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

В статті наведені дослідження впливу гідротермічної обробки ядра соняшникового насіння з метою видалення максимально можливої кількості фенольних сполук на показники якості його жиру. Показано вплив різних факторів обробки на кислотне та пероксидне число, а також вивчено жирнокислотний склад олії обробленого ядра.
The goal of the research was to determine the influence of hydrothermal treatment on the quality of sunflower seed kernels oil, to remove the maximum amount of phenolic compounds. It shows the influence of various factors on acid value, peroxide value, and also studied the fatty acid composition of oil processed by the kernel.

Опис

Ключові слова

олійна сировина, переробка соняшника, використання білкових продуктів, фенольні сполуки, жирнокислотний склад олії, кислотна екстракція

Бібліографічний опис

Гурський П. В. Дослідження змін ліпідів ядра соняшникого насіння за його гідротермічної обробки / П. В. Гурський, Д. О. Бідюк, Ф. В. Перцевой // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Хімія, хімічна технологія та екологія. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2011. – № 65. – С. 124-133.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced