Вісник № 39

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/16809

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 26
  • Ескіз
    Документ
    Линейные условия неотрицательности тригонометрического многочлена
    (НТУ "ХПИ", 2007) Белов, И. С.
    Розглянуто умови невідємності тригонометричного многочлена з косинусов P(x)= ∑(m=0)γm cos mx з дійсними коефіцієнтами. Для n = 2,3,4 подано лінійні умови на коефіцієнти, при яких P(x)≥0, ∀x∊R.
  • Ескіз
    Документ
    О сегментации речевых сигналов на основе частотных представлений
    (НТУ "ХПИ", 2007) Устинова, А. В.; Урсол, Д. В.
    Розглядаються нові алгоритми сегментації речових сигналів на відрізку пауза/звук, засновані на використанні нового метоу обчислювання точних значень часток енергії відрізків сигналів у заданих частотних інтервалах.
  • Ескіз
    Документ
    Двовимірні оператори перетворень Фур’є та Хартлі на прямокутній сітці на основі методу Файлона та B-сплайну п’ятого степеня
    (НТУ "ХПІ", 2007) Удовиченко, В. М.
    Побудовано двовимірні фінітні дискретно-неперервні та дискретні оператори перетворень Фур’є та Хартлі на основі методу Файлона (Filon) та B-сплайну п’ятого степеня. Наведені теореми та тестовий приклад.
  • Ескіз
    Документ
    Идентификация параметров внешнего теплообмена в зоне вторичного охлаждения МНЛЗ
    (НТУ "ХПИ", 2007) Ткаченко, Виталий Николаевич; Иванова, А. А.; Василян, Г. Р.
    В роботі розглянуто задачу ідентифікації коефіцієнту тепловіддачі у вторинній зоні охолодження машини безперервного лиття заготовок. Нестаціонарні процеси теплообміну описуються нелінійними параболічними рівняннями у частинних похідних. Положення невідомої межі розподілу фаз визначається умовами Стефана. Запропоновано метод розв’язання поставленої задачі за допомогою метода найменших квадратів. Також розроблено алгоритм розв’язання цієї задачі на основі методу стохастичної апроксимації. Наведені результаті розрахунків за обома цими методами і виконано їх аналіз.
  • Ескіз
    Документ
    Способ повышения разборчивости речи у больных нейросенсорной тугоухостью
    (НТУ "ХПИ", 2007) Прасол, И. В.; Нечипоренко, А. С.
    Запропоновано новий спосіб підвищення розбірливості мови у хворих на нейросенсорну тугоухість, який базується на фільтрації мовного сигналу. В результаті фільтрації відбувається відокремлення найбільш значущих областей мовного спектру, що впливають на сприйняття мови хворим. Даний спосіб дозволяє поліпшити сприйняття мови у хворих з втратою чутності у діапазоні частот вище 1 кГц.
  • Ескіз
    Документ
    Зменшення ймовірності відмови мережі GSM на основі зон перекриття радіозв‘язку
    (НТУ "ХПІ", 2007) Поштаренко, Віктор Михайлович; Місюра, П. С.; Омельяненко, Д. В.; Щербаков, Л. В.
    Представлена методика визначення потенційного поліпшення якості зв’язку шляхом зменшення ймовірності блокування, та проведена оцінка її для різних кратностей перекриття і різних варіантів відношення радіусів стільника і зв’язку.
  • Ескіз
    Документ
    Анализ методов консолидации информации и особенностей их применения
    (НТУ "ХПИ", 2007) Певцов, Г. В.; Фастовский, Эдуард Георгиевич; Олейник, Максим Алексеевич
    У статті розглянуті найбільш поширені моделі пошуку інформації, що засновані на різних математичних методах, які можуть бути покладені в основу системи консолідації інформації. Проведено їх аналіз, виявлені їх недоліки.
  • Ескіз
    Документ
    Показатели качества обнаружения и измерения координат воздушных объектов совместной информационной системой
    (НТУ "ХПИ", 2007) Обод, Иван Иванович; Мариняк, М. А-Л.; Шершнева, А. А.
    Надаються розрахунки показників якості виявлення та вимірювання азимуту об’єктів у спільних інформаційних системах, яки утворені системами первинної та вторинної радіолокації.
  • Ескіз
    Документ
    Конструирование точечного каркаса поверхности общего вида по заданным граничным условиям
    (НТУ "ХПИ", 2007) Ницын, Александр Юрьевич
    Розглянуто метод побудови точкового каркаса поверхні за чотирма граничними кривими лініями. Метод грунтується на застосуванні аффінних перетворень площини. Обгрунтовано можливість застосування даного методу у комп'ютерній графіці.
  • Ескіз
    Документ
    Робастное управление двухмассовой электромеханической системой в режиме буксования
    (НТУ "ХПИ", 2007) Никитина, Татьяна Борисовна
    Розроблений метод робастного управління двохмасовою системою у режимі пробуксовки для стабілізації динамічних характеристик системи управління. Приведений приклад динамічних характеристик системи управління головним приводом блюминга.