Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/16985
Title: Технологическое обеспечение свойств термообрабатываемых сталей
Other Titles: Technological provision of properties of thermoprocessable steels
Authors: Чепурной, А. Д.
Брагина, Людмила Лазаревна
Литвиненко, А. В.
Бердник, И. В.
Ткачук, Н. А.
Грабовский, А. В.
Keywords: машиностроительные конструкции; износ деталей; технологические нагревы; защитные покрытия; термомобильные покрытия
Issue Date: 2014
Publisher: НТУ "ХПИ"
Citation: Технологическое обеспечение свойств термообрабатываемых сталей / А. Д. Чепурной [и др.] // Механіка та машинобудування. – 2014. – № 1. – С. 148-156.
Abstract: Предложены способы технологического обеспечения сохранения механических свойств поверхностных слоев деталей из легкоокисляющихся сталей, включая стали перлитно-аустенитного класса, за счет нанесения на их поверхности специальных покрытий. В результате не происходит катастрофического снижения механических свойств поверхностных слоев. Также проведено численное исследование сопротивляемости материала внедрению индентора.
The methods of a technological provision of conservation of mechanical properties of the surface layers of details from the easily oxydated steels, in particular, from the perliteaustenitic steels are proposed. It is proposed to input special coatings on surface of these details. As a result, catastrophic decrease of mechanical properties of the surface layers does not occur. Also a numerical research material's resistance to the introduction of the indenter was carried out.
URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/16985
Appears in Collections:Кафедра "Технологія кераміки, вогнетривів, скла та емалей"
Кафедра "Інформаційні технології і системи колісних та гусеничних машин ім. О. О. Морозова"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
MM_2014_1_Chepurnoy_Tekhnologicheskoe.pdf672,48 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record  Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.