Про механізм отримання моноацилгліцеринів амідуванням олій

Ескіз

Дата

2009

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

Досліджено закономірності перебігу реакції при температурах 393-433 К. Установлено, що реакція амідування ТАГ соняшникової олії підпорядковується закономірності реакцій II порядку. Знайдено константи швидкості реакції взаємодії ТАГ, ДАГ, МАГ з етилендіаміном, при різних температурах, мольних відносинах з додаванням гліцерину. З'ясовано, що реакція амідування ТАГ є лімітуючою реакцією з найменшою швидкістю реакції. В ряду ТАГ-ДАГ-МАГ константа швидкості амідування зростає на порядок. На основі кінетичної моделі з'ясовано, що ТАГ в більшості своїй йде на гліцероліз, а ДАГ на амідування.

Опис

Ключові слова

моноацилгліцерин, амідування, жири, олія

Бібліографічний опис

Жуган О. А. Про механізм отримання моноацилгліцеринів амідуванням олій / О. А. Жуган // Інтегровані технології та енергозбереження. - 2009. - № 1. - С. 94-97.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced