Зарубіжний досвід грошово-кредитної політики та особливості застосування деяких аспектів банківської системи в Україні

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2014

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Ужгородський національний університет

Анотація

Проаналізовано особливості побудови грошово-кредитної політики економічно розвинених країн як основи формування в них ефективної банківської системи. Визначено завдання вітчизняного ринку банківських послуг відповідно до умов внутрішнього фінансового ринку. Доведено, що банківська сфера є однією з провідних ланок фінансової системи, від стабільності якої залежить подальший розвиток економіки України, можливість виходу на міжнародні ринки та активної участі у глобалізаційних процесах. Обґрунтовано, що проблеми банківського сектору не лише гальмують розвиток підприємництва, а й призводять до економічного спаду у всіх сферах економіки, що обумовлює необхідність використання досвіду держав з розвиненою ринковою економікою, стимулювання національного виробника та розроблення власних державних програм у сфері поліпшення банківських відносин, які б сприяли підвищенню стабільності та зростанню економіки України.

Опис

Ключові слова

реформування, політика державна, забезпечення фінансове, інвестування, ВВП, ресурси фінансові, рестрикція грошово-кредитна, експансія грошово-кредитна

Бібліографічний опис

Побережна Н. М. Зарубіжний досвід грошово-кредитної політики та особливості застосування деяких аспектів банківської системи в Україні / Н. М. Побережна, А. С. Колєсніченко // Науковий вісник Ужгородського університету : зб. наук. пр. Сер. : Економіка. – Ужгород : УжНУ, 2014. – № 2 (43). – С. 92-97.