Дослідження впливу структурованих ліпідів на перебіг процесів обміну в організмі
Дата
2010
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
НТУ "ХПІ"
Анотація
В роботі вивчалися основні біохімічні показники ліпідного обміну при вживані структурованих ліпідів у порівнянні зі споживанням традиційної олії. Результати аналізів свідчать про відсутність токсичної дії продукту на організм, здатність знижувати рівень триацилгліцеринів, холестерину в плазмі крові, проявляти антиатерогенні властивості в умовах надлишкового надходження жирів.
The main lipid metabolic biochemical indexes after structured lipids consumption in comparison with traditional oil were investigated. Received data prove that product has no toxicity, shows triacyglycerol and cholesterol lowering actions in blood plasma, antiatherogenic effect in high-fat diet conditions.
The main lipid metabolic biochemical indexes after structured lipids consumption in comparison with traditional oil were investigated. Received data prove that product has no toxicity, shows triacyglycerol and cholesterol lowering actions in blood plasma, antiatherogenic effect in high-fat diet conditions.
Опис
Ключові слова
ліпідний обмін, біокаталітичний метод, традиційна олія, ферментативна технологія, антиатерогенні властивості, метаболічні розлади
Бібліографічний опис
Некрасов П. О. Дослідження впливу структурованих ліпідів на перебіг процесів обміну в організмі / П. О. Некрасов, Ю. М. Плахотна, Т. В. Горбач // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Хімія,
хімічна технологія та екологія. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2010. – № 13. – С. 163-174.