Конструкції, матеріали, процеси і розрахунки реакторів і парогенераторів АЕС

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2015

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

Розглянуто основні конструктивні схеми парогенераторів ядерних енергетичних установок, їх класифікацію і теплові схеми АЕС з реакторами різних типів, а також питання, пов'язані із застосуванням різних конструкційних матеріалів для виробництва парогенераторів, з дією опромінення і різних середовищ на матеріали. Викладено особливості теплогідравлічного розрахунку парогенераторів різних типів і характеристики процесів, які перебігають в них. Стисло викладено методи розрахунку елементів парогенераторів на міцність, а також основи математичного моделювання парогенераторів енергоблоків АЕС. Призначено для викладачів, аспірантів і студентів політехнічних, енергетичних і інших вузів, а також для спеціалістів в галузі атомної енергетики.

Опис

Ключові слова

атомна енергетика, ядерні реактори, теплові схеми, АЕС, класифікація ядерних реакторів, типи реакторів, енергетичні установки, теплоносії, технічні характеристики парогенераторів, парогенератори, потоки у реакторах, розрахунки парогенераторів

Бібліографічний опис

Єфімов О. В. Конструкції, матеріали, процеси і розрахунки реакторів і парогенераторів АЕС [Електронний ресурс] : навч. посібник / О. В. Єфімов, М. М. Пилипенко ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текстові дані. – Харків, 2015. – 268 с. – Режим доступу: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/20858.