Філософія художнього спілкування

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2016

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Савчук О. О.

Анотація

На основі аналізу суті мистецтва і природи філософського знання показується дієвий вплив філософії на образотворче мистецтво і систему художнього спілкування як мотиваторів творчої співпраці художників і філософів. Досить докладно досліджується зворотний вплив мистецтва на філософію з метою розкриття сенсу і цілі феномену художнього спілкування в життєдіяльності людини. У книзі продемонстрований нетрадиційний аналіз субстанційних основ художнього спілкування, що створює несподівані перспективи у відкритті нових рішень традиційних проблем як філософії, так і образотворчого мистецтва. Кінцевим підсумком дослідження є нове розуміння феномену художнього спілкування в системі формування і розвитку яскравих особистостей художньої еліти сучасності. Книга призначена для філософів, художників і усіх тих, хто цікавиться філософією образотворчого мистецтва і феноменом художнього спілкування.

Опис

Ключові слова

художнє спілкування, філософія мистецтва, світогляд, креативна творчість, естетичний ідеал, філософія героїзму, філософія нерефлексивного спілкування, філософія моди, гуманістична діяльність педагога, гуманітарно-художня еліта, вищі художні заклади

Бібліографічний опис

Пазиніч С. М. Філософія художнього спілкування : монографія / С. М. Пазиніч, В. І. Ковтун ; Харків. організація Нац. спілки художників України. – Харків : Савчук О. О., 2016. – 368 с.