Дослідження механізму ферментативної етерифікації

Ескіз

Дата

2009

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

В роботі встановлено, що ферментативна етерифікація жирних кислот гліцерином підлягає невпорядкованому бі-бі механізму. Приведена схема механізму показує, що етерифікація є складним процесом, який включає три конкурентні реакції. Обчислено константи ферментативної кінетики для ліпази Rhizomucor miehei.
In presented work it was ascertained that enzyme-catalyzed esterification of fatty acids and glycerol obeys bi-bi mechanism, involving formation of a ternary complex. According to the mechanism scheme the esterification is the complex process which involves three competitive reactions. The enzymatic kinetic constants for lipase Rhizomucor miehei were obtained.

Опис

Ключові слова

харчування здорове, діацилгліцерин, гліцероліз

Бібліографічний опис

Некрасов П. О. Дослідження механізму ферментативної етерифікації / П. О. Некрасов // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Хімія, хімічна технологія та екологія. – Харків : НТУ "ХПІ", 2009. – № 46. – С. 81-87.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced