Вісник № 02

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/21776

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 25
  • Ескіз
    Документ
    Моделі та методи безпеко-орієнтованого управління проектами розвитку складних систем: методологічний підхід
    (НТУ "ХПІ", 2016) Зачко, О. Б.; Зачко, І. Г.
    Пропонуються методи та моделі безпеко-орієнтованого управління проектами розвитку складних систем, отримані в результаті конвергенції існуючих підходів в проектному менеджменті на противагу механізмам ціннісно-орієнтованого управління. Розроблено когнітивну модель безпеко-орієнтованого управління проектами розвитку складних систем, яка дозволяє отримати синергетичний ефект, що полягає в переході системи з початкового (передпроектного) стану в оптимальний з точки зору безпеки життєдіяльності – післяпроектний стан.
  • Ескіз
    Документ
    Структурна модель інформаційної системи прийняття рішень з управління ресурсами у портфелі проектів сільськогосподарського підприємства
    (НТУ "ХПІ", 2016) Тимочко, В. О.; Падюка, Р. І.; Городецький, І. М.
    Проаналізовано особливості управління проектами у сільськогосподарському виробництві. Встановлено, що існуючі системи автоматизованого управління проектами мають низку недоліків, що унеможливлює їх використання в сільськогосподарському виробництві. Розроблена структурна модель інформаційної системи прийняття рішень з управління ресурсами, яка враховує особливості проектів сільськогосподарського виробництва і є основою ефективного виконання портфеля проектів. Запропонована модель забезпечує уникнення втрат продукту портфеля проектів завдяки своєчасному виконанню робіт.
  • Ескіз
    Документ
    Системно-ціннісні засади управління інтегрованими програмами розвитку молочарства на основі моделювання
    (НТУ "ХПІ", 2016) Тригуба, А. М.; Шолудько, П. В.; Сидорчук, Л. Л.; Боярчук, О. В.
    На підставі виконаного аналізу стану молочарства та державних цільових програм його розвитку обґрунтовано потребу удосконалення інструментарію для управління цими програмами. Запропоновані науково-методичні засади управління технологічно інтегрованими програмами розвитку молочарства базуються на системно-ціннісному підході та імітаційному моделюванні. Обґрунтована концептуальна модель технологічно інтегрованої системи управління молочарством включає множину взаємопов‘язаних техніко-технологічних та організаційно-технічних підсистем, у кожній із яких формується цінність.
  • Ескіз
    Документ
    Науково-методичні засади управління конфігурацією проектів пожежогасіння
    (НТУ "ХПІ", 2016) Сидорчук, Оксана Валеріївна; Ратушний, Р. Т.; Щербаченко, О. М.; Ратушний, А. Р.
    Розкрито системний підхід до управління проектами пожежогасіння та означено основні дев‘ять системних складових, що характеризують їх динаміку. Обґрунтовано науково-методичні засади дослідження причинно-наслідкових зв‘язків між системними складовими. Обґрунтовано, що у проектах пожежогасіння виконуються основні (проектно-технологічні) та додаткові функції, які визначають їх параметри конфігурацію. Встановлено, що процес управління конфігурацією проектів пожежогасіння базується на розв‘язанні задач стосовно процесів управління змістом, часом та ресурсами. Розкрито причинно-наслідкові зв‘язки між означеними задачами. З‘ясовано, що основним методом розв‘язання задач інтегрованого управління є метод статистичного імітаційного моделювання проектів пожежогасіння.
  • Ескіз
    Документ
    Модель підтримки прийняття рішення в проектах захисту складних об’єктів потенційної небезпеки
    (НТУ "ХПІ", 2016) Сукач, Р. Ю.; Рак, Ю. П.
    У статі виконано процес моделювання складних організаційно-технічних систем та розглянуто можливості використання основ нечіткої логіки, підтримки прийнятих рішень в проектах захисту об‘єктів потенційної небезпеки. Розглянуто, з точки зору переваг і недоліків, використання логічних операцій, а також особливостей і властивостей самого об‘єкта потенційної небезпеки, щодо мінімізації числа вузлових зв‘язків при побудові моделі для оптимальності управління проектом і підвищення стану безпеки життєдіяльності.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка моделі оцінки та методу відбору персоналу команди проекту міських пасажирських перевезень
    (НТУ "ХПІ", 2016) Шпильовий, І. Ф.; Марунич, В. С.; Вакарчук, І. М.; Харута, В. С.
    У статті здійснено класифікацію методів оцінювання проектів та персоналу транспорту з використанням кількісного підходу, а також узагальнено підходи щодо застосування кваліметрії у процесах управління командами в проектах міських пасажирських перевезень з розглядом критеріїв, які описують сукупність як професійних, так і психологічних і соціальних ознак персоналу транспорту. Доведено можливість використання кваліметричної моделі оцінки подібності кандидата з портретом ідеального працівника для вирішення задач управління командами в проектах міських пасажирських перевезень. Розроблено математичну кваліметричну модель оцінки професійного рівня персоналу транспорту, яка дозволяє із підмножини найбільш близьких претендентів здійснити впорядкованість критеріїв подібності портрета ідеального кандидата.
  • Ескіз
    Документ
    Модель формирования портфеля проектов международной деятельности ВУЗа
    (НТУ "ХПИ", 2016) Руденко, С. В.; Гловацкая, С. Н.
    Предлагается поэтапная последовательность формирования портфеля проектов международной деятельности высшего учебного заведения, представленная информационной моделью. Одним из этапов является решение оптимизационной задачи, представленной экономико-математической моделью линейного программирования. Обоснована необходимость оценки портфеля проектов международной деятельности ВУЗа по критерию интегральной ценности для достижения стратегических целей в образовательной, научно-технической, политической, экономической и социальной сферах.
  • Ескіз
    Документ
    Класифікація та комплексна цінність стану торгово-розважальних центрів: проектно-орієнтований підхід
    (НТУ "ХПІ", 2016) Рак, Юрій Павлович; Головатий, Р. Р.
    Проведено аналіз стану реалізації проектів об‘єктів торгово-розважальних центрів з позиції підвищення рівня безпеки життєдіяльності та запропоновано означення «Торгово-розважальний центр», «Торгово-розважальний комплекс» та «Комплексна цінність торгово-розважальних центрів». Виконана класифікація торгово-розважальних центрів за класифікаційними ознаками та критеріями, що характеризують підвищений стан безпеки та привабливість при їх експлуатації.
  • Ескіз
    Документ
    Використання методів ситуаційного аналізу в управлінні проектами з врахуванням сезонності виробництва
    (НТУ "ХПІ", 2016) Прокопенко, Т. О.; Коломицева, О. В.
    Пропонується застосування методів нечіткого ситуаційного підходу, що забезпечують прийняття рішень в управлінні проектами на підприємствах з сезонним характером виробництва. Представлена модель нечіткого ситуаційного графа управління проектом на інвестиційній фазі. Зроблено висновки про можливість вибору альтернативних стратегічних рішень для підприємств з врахуванням сезонності виробництва на основі запропонованого нечіткого ситуаційного графа рішень.
  • Ескіз
    Документ
    Формування відповідальності як поведінкової компетенції фахівця з управління проектами
    (НТУ "ХПІ", 2016) Пономарьов, Олександр Семенович
    Розглянуто сутність феномену відповідальності та її роль в житті й діяльності людини і суспільства. Показано, що відповідальність має розглядатися як одна з найважливіших поведінкових компетенцій фахівця з управління проектами. Проаналізовано стан проблеми з формування і розвитку відповідальності студентів, висвітлено практичний досвід її формування в процесі викладання дисципліни з поведінкових компетенцій. Показано необхідність забезпечення системної цілісності навчально-виховного процесу і застосування активних методів навчання. Запропоновано вважати відповідальність одним із складників системи поведінкових компетенцій фахівця з управління проектами.