Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2185
Title: Оптимізація параметрів процесу ферментативної етерифікації жирних кислот етанолом
Authors: Некрасов, Павло Олександрович
Keywords: продукти харчування; функціональне харчування; структуровані ліпіди; ферментативна трансетерифікація жирів; жирні кислоти; етиловий ефір; біокаталітична етерифікація; етанол; теплова денатурація
Issue Date: 2012
Publisher: НТУ "ХПІ"
Citation: Некрасов П. О. Оптимізація параметрів процесу ферментативної етерифікації жирних кислот етанолом / П. О. Некрасов // Інтегровані технології та енергозбереження. – 2012. – № 1. – С. 5-10.
Abstract: Use of artificial neural network-genetic algorithm technique made it possible to determine optimal process parameters of enzymatic esterification fatty acids with ethanol. The results of laboratory and experimental-industrial tests corroborated optimum modelling adequacy for four primary process parameters: substrates ratio, enzyme amount, temperature and time.
URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2185
Appears in Collections:Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"
Кафедра "Інтегровані технології, процеси і апарати"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ITE_2012_1_Nekrasov_Optymizatsiya parametriv.pdf420,46 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record  Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.