Энергетика пищевых нанотехнологий
Дата
2012
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
НТУ "ХПИ"
Анотація
The food nanotechnologies development directions have been considered in the paper. Classification of food raw nanoscale objects has been given. The analysis of new combined wave barodiffusion tecnologies based transport processes mechanisms has been given. Energy aspects of using these technologies in extraction and product dehydration have been considered. The examples of wave and barodiffusion technologies practical use in coffee, cognac production, grain drying, microorganisms inactivation, water demineralization have been provided.
Опис
Ключові слова
нанотехнологии, пищевая промышленность, микроорганизмы, бародиффузионный механизм, обезвоживание, экстрактор
Бібліографічний опис
Энергетика пищевых нанотехнологий / О. Г. Бурдо, В. Н. Бандура, Н. В. Ружицкая и др. // Интегрированные технологии и энергосбережение. - 2012. - № 3. - С. 11-15.