Энергетика пищевых нанотехнологий

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2012

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

НТУ "ХПИ"

Анотація

The food nanotechnologies development directions have been considered in the paper. Classification of food raw nanoscale objects has been given. The analysis of new combined wave barodiffusion tecnologies based transport processes mechanisms has been given. Energy aspects of using these technologies in extraction and product dehydration have been considered. The examples of wave and barodiffusion technologies practical use in coffee, cognac production, grain drying, microorganisms inactivation, water demineralization have been provided.

Опис

Ключові слова

нанотехнологии, пищевая промышленность, микроорганизмы, бародиффузионный механизм, обезвоживание, экстрактор

Бібліографічний опис

Энергетика пищевых нанотехнологий / О. Г. Бурдо, В. Н. Бандура, Н. В. Ружицкая и др. // Интегрированные технологии и энергосбережение. - 2012. - № 3. - С. 11-15.