Аналіз чутливості економіко-математичної моделі стабілізації існуючих тарифів на теплову енергію

Ескіз

Дата

2013

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого

Анотація

Наведено теоретичні відомості про розв'язування задач аналізу чутливості. Було розроблено економіко-математичну модель, що відображатиме рекомендовані нормативні обсяги теплової енергії для населення та комерційних споживачів, який необхідно виробляти та реалізовувати в межах існуючої собівартості та діючих тарифів з огляду на отримання максимального прибутку. Для розв'язання задачі лінійного програмування використовувалася програма Microsoft Excel. Було проведено аналіз чутливості значень цільової функції до зміни ресурсів та досліджено їх вплив. Результати показали, що збільшення запасів природного газу та електричної енергії практично не впливає на прибуток від реалізації рекомендованих нормативних обсягів теплової енергії для населення та комерційних споживачів, тому для підвищення прибутку потрібно зменшити обсяги теплової енергії для населення та збільшити її для комерційних споживачів.

Опис

Ключові слова

лінійне програмування, оптимальний розв'язок, аналіз чутливості, цільова функція, обмеження лінійної моделі, економіко-математична модель, Microsoft Excel, теплова енергія, тарифи на теплову енергію

Бібліографічний опис

Білоцерківський О. Б. Аналіз чутливості економіко-математичної моделі стабілізації існуючих тарифів на теплову енергію / О. Б. Білоцерківський // Актуальні напрямки розвитку національної економіки та господарського законодавства України : зб. тез доп. 1-ї Всеукраїнської студ. конф., 18 квітня 2013 року. – Харків : "Бета", 2013. – С. 6-8.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced