Ферментна переробка тваринних жирів
Дата
2005
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
НТУ "ХПІ"
Анотація
Доведена можливість отримання жирів для виробництва маргарину шляхом ферментної переетерифікації сумішей тваринних жирів з рослинними. В якості біокаталізатора використовувався ферментний препарат Ліпозім TL IM («Novozymes», Данія). Виконано аналіз вихідних сумішей і продуктів реакцій.
Опис
Ключові слова
енергозбереження, модифіковані жири, ліполітичні ферменти, гідроліз жирів, ліпази, іммобілізація, переетерефікація, транс-ізомери, цис-кислоти, маргарин, яловичий жир, соняшникова олія, пальмовий олеїн, біокаталізатор
Бібліографічний опис
Ферментна переробка тваринних жирів / П. О. Некрасов [та ін.] // Інтегровані технології та енергозбереження. – 2005. – № 3. – С. 95-99.