Ферментна переробка тваринних жирів

Ескіз

Дата

2005

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

Доведена можливість отримання жирів для виробництва маргарину шляхом ферментної переетерифікації сумішей тваринних жирів з рослинними. В якості біокаталізатора використовувався ферментний препарат Ліпозім TL IM («Novozymes», Данія). Виконано аналіз вихідних сумішей і продуктів реакцій.

Опис

Ключові слова

енергозбереження, модифіковані жири, ліполітичні ферменти, гідроліз жирів, ліпази, іммобілізація, переетерефікація, транс-ізомери, цис-кислоти, маргарин, яловичий жир, соняшникова олія, пальмовий олеїн, біокаталізатор

Бібліографічний опис

Ферментна переробка тваринних жирів / П. О. Некрасов [та ін.] // Інтегровані технології та енергозбереження. – 2005. – № 3. – С. 95-99.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced