Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/23543
Title: Усовершенствование технологии фрезерования деталей с неравномерной жесткостью
Other Titles: Improving the Technology of Milling Parts with Uneven Hardness
Authors: Добротворский, Сергей Семенович
Басова, Евгения Владимировна
Кононенко, Сергей Николаевич
Keywords: неравномерная жесткость; САЕ-системы; САМ-системы; точность обработки; высокоскоростная обработка; отжимающая сила; uneven stiffness; CAE systems; CAM systems; precision machining; high-speed processing; urging force
Issue Date: 2016
Publisher: Национальный аэрокосмический университет им. Н. Е. Жуковского "Харьковский авиационный институт"
Citation: Добротворский С. С. Усовершенствование технологии фрезерования деталей с неравномерной жесткостью / С. С. Добротворский, Е. В. Басова, С. Н. Кононенко // Открытые информационные и компьютерные интегрированные технологии : сб. науч. тр. – Харьков : НАУ "ХАИ", 2016. – № 72. – С. 105-111.
Abstract: Проведен обзор технологий фрезерования деталей с неравномерной жёсткостью. Предложен метод на базе переменной коррекции с выполнением инженерного анализа в CAE-системе. Обработаны результаты расчетов нежелательных отклонений нежестких тонкостенных элементов под действием направленной нагрузки.
The overview of milling technology parts with uneven hardness is made. The method that based on the variable compensation with the implementation in CAE engineering analysis system is proposed. Results of calculations of unwanted deviations non-rigid thin-walled elements under the influence of the load direction are processed.
URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/23543
Appears in Collections:Кафедра "Технологія машинобудування та металорізальні верстати"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2016_Dobrotvorskiy_Usovershenstvovanie_tekhnologii.pdf316,42 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record  Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.