Вісник № 06

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/23801

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 31
  • Ескіз
    Документ
    Методичне забезпечення функціонування системи обліку витрат на підприємстві
    (НТУ "ХПІ", 2010) Волкова, М. В.
    Узагальнено характеристики методичного забезпечення функціонування системи обліку витрат на підприємстві. Досліджено економічний зміст можливих структурних протиріч, що можуть виникати на підприємстві при спробах локальної оптимізації витрат. Дано рекомендації щодо обґрунтування вибору методів обліку витрат.
  • Ескіз
    Документ
    Менеджмент знань як складова стратегічного інноваційного менеджменту
    (НТУ "ХПІ", 2010) Ведернікова, Ольга Анатоліївна; Кожина, О. В.
    У статті здійснюється теоретичне узагальнення основних підходів до проблеми менеджменту знань, за результатами якого зроблено спробу на базі інтегрованого підходу запропонувати нову концепцію формування системи глобального менеджменту знань, адекватної сучасним вимогам зовнішнього середовища, з використанням основних положень теорії стратегічного управління та менеджменту знань в організації.
  • Ескіз
    Документ
    Регіони у ХХІ сторіччі – сучасні аспекти інноваційного розвитку
    (НТУ "ХПІ", 2010) Торкатюк, В. І.; Сніжко, С. В.; Бібік, Н. В.
    На основі світових тенденції інноваційного розвитку та аналізу сучасного стану економічного розвитку в Україні розглянуто кластерну теорію та можливості її використання в регіонах країни.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи формування і реалізації інноваційно-інвестиційної моделі розвитку хімічного комплексу України
    (НТУ "ХПІ", 2010) Шевцова, Г. З.
    Проаналізовано сучасний стан та проблеми інноваційно-інвестиційної діяльності на підприємствах хімічної промисловості. Визначено ряд перспективних напрямів та складових інноваційно-інвестиційної моделі розвитку галузі.
  • Ескіз
    Документ
    Емоційний інтелект – ключовий фактор досягнення лідерства в команді та бізнесі
    (НТУ "ХПІ", 2010) Шевчук, Т. П.
    Визначено основні аспекти впливу рівня емоційного інтелекту на здатність бути лідером в команді та досягати успіху в бізнесі. У статті розкривається сутність емоційного інтелекту та його розвитку для підвищення ефективності діяльності команд.
  • Ескіз
    Документ
    Стратегічне планування як основа здійснення антикризового управління цукровими заводами
    (НТУ "ХПІ", 2010) Шевченко, В. В.
    У статті досліджено сутність стратегічного управління та його взаємозв’язок з оперативним. Розглянуто модель застосування антикризового стратегічного управління та визначено етапи реалізації стратегічного планування. Систематизовано чинники виникнення кризових ситуацій на цукрових заводах у розрізі мікро-, мезо-, макро- та мегаекономічному рівнів. Обґрунтовано необхідність застосування антикризового стратегічного планування на підприємствах цукрової галузі промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Правовий аспект оподаткування доходів спеціального фонду бюджетних установ податком на прибуток
    (НТУ "ХПІ", 2010) Щербаченко, Л. В.
    Розглянуто особливості оподаткування доходів бюджетних установ податком на прибуток. Проаналізовано різні види доходів. Детерміновано доходи бюджетних установ, які звільняються від оподаткування. Обґрунтована необхідність вдосконалення правового режиму оподаткування доходів спеціального фонду бюджетних установ.
  • Ескіз
    Документ
    Інформаційна технологія комплексного прогнозування економічних процесів з інтервальною невизначеністю
    (НТУ "ХПІ", 2010) Ревенко, Д. С.; Либа, В. О.
    Розроблена інформаційна технологія комплексного прогнозування економічних процесів з інтервальною невизначеністю на основі методу комплексної ідентифікації та прогнозування структурних елементів динамічних інтервальних рядів, з метою підтримки прийняття ефективних управлінських рішень. Проведено огляд систем компьютерної алгебри, які підтримують інтервальні розрахунки, з метою автоматизації процессу моделювання. Запропонована процедура взаємодії інформаційних потоків, процесів та засобів комплексного прогнозування на основі запропонованого методу. Наведено апробацію інформаційної технології.
  • Ескіз
    Документ
    Управління інтелектуальною власністю як основа інноваційного розвитку фармацевтичних підприємств
    (НТУ "ХПІ", 2010) Посилкіна, О. В.; Літвінова, О. В.
    Проведений порівняльний аналіз управління інтелектуальною власністю на вітчизняних фармацевтичних підприємствах (ФП) ЗАТ «Біолік» та ЗАТ «Біофарма». Показано, що управління інтелектуальною власністю на ФП є основою для розробки і виробництва високотехнологічної фармацевтичної продукції, підвищення рівня вітчизняної фармації до світового і успішної конкуренції з зарубіжними виробниками, як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.
  • Ескіз
    Документ
    Влияние организационной культуры на эффективность деятельности предприятия
    (НТУ "ХПИ", 2010) Погорелова, Татьяна Алексеевна; Яровая, В. Ю.; Молчанова, Н. Ю.
    У статті досліджується значення організаційної культури і її вплив на ефективність діяльності організації. Стаття розглядає поняття, процес формування, основні принципи і функції організаційної культури.