Вісник № 21

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/24193

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 23
  • Ескіз
    Документ
    Восстановление пропущенных значений параметров в таблицах биохимических анализов пациентов с псориазом
    (НТУ "ХПИ", 2010) Высоцкая, Е. В.; Беловол, А. Н.; Кириченко, Ю. В.
    В статье рассмотрен подход к восстановлению пропущенных значений с помощью нейросетевых технологий. Предложена нейронная сеть, позволяющая восстанавливать отсутствующие клинико-биохимические показатели пациентов с псориазом. Проведен расчет, подставляемых на место пропуска значений, и оценена адекватность восстановления данных на искусственно введенных пропусках.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльний аналіз методів fuzzy logic та аналізу ієрархій в задачах визначення привабливості території
    (2010) Виклюк, Я. І.; Артеменко, О. І.
    Роботу присвячено розрахунку показника рекреаційної привабливості території з допомогою методу аналізу ієрархій (МАІ). За результатами обчислень створено сезонні карти рекреаційної привабливості території Чернівецької області (Україна). В роботі проводиться порівняння результатів, отриманих методом аналізу ієрархій та нечітким моделюванням з метою виявити переваги та недоліки кожного методу та обрати більш ефективний.
  • Ескіз
    Документ
    Парадокс момента модельного времени в распределенных поведенческих имитационных моделях
    (НТУ "ХПИ", 2010) Волк, М. А.
    В статье рассматриваются проблемы управления состоянием распределенной имитационной модели при афиксированном модельном времени. В качестве формального аппарата описания распределенных имитационных моделей выбраны процессная алгебра и структурная реализации программного представления моделей. Предлагаются пути достижения однозначности состояния модели в неизменный момент модельного времени и в момент отката модельного времени.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання робастних структурно-перемикальних систем керування динамічними об’єктами
    (НТУ "ХПІ", 2010) Тимченко, В. Л.; Ухін, О. О.; Махнова, О. О.
    Розглянуто порядок синтезу оптимальних керуючих функцій в багатовимірних лінійних системах на основі побудови спеціальної структурної конфігурації перемикальних зворотних зв’язків, яка забезпечує задану траєкторію руху об’єкта керування. При неповній апріорній інформації про об’єкт на основі еталонної моделі руху формується корегувальний керуючий вплив, що забезпечує робастність системи керування. Приведено результати моделювання, що підтверджують забезпечення заданих показників точності керування при некоректно заданих параметрах реального об’єкта та дії невимірних зовнішніх збурень.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання роботи мережі передачі даних системи контролю конвеєрних ліній
    (НТУ "ХПІ", 2010) Цвіркун, Л. І.; Кмітіна, І. В.
    Розроблено модель передачі даних по CAN мережі для контролю стану конвеєрних ліній у вугільній шахті, що має три сегменти збору різного роду інформації. Модель дозволяє аналізувати роботу мережі й визначати її найбільш завантажені місця. На основі цієї моделі можна визначити кількість контрольованих пунктів для забезпечення стійкого режиму роботи мережі.
  • Ескіз
    Документ
    Практичне впровадження розроблених методів прогнозування зсувних процесів Південного берега Криму
    (НТУ "ХПІ", 2010) Таран, В. М.
    Розглянуто методи регресійного аналізу прогнозування зсувних процесів Південного берега Криму для довгострокового прогнозу та мережі довіри Байєса для короткострокового, а також побудовано відповідні математичні моделі. На основі розроблених методів побудована програмна система, що дозволяє аналізувати та прогнозувати катастрофічні наслідки цих процесів при допомозі даних багаторічних спостережень за кліматичними та гідрогеологічними факторами. Наведено концептуальну модель системи та її технічний опис. Система має гнучку архітектуру, що дозволяє її доповнювати додатковими модулями.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінювання вірогідності розподілу статистичних частот випадкової величини з невідомим математичним сподіванням і дисперсією
    (НТУ "ХПІ", 2010) Романюк, В. В.
    Побудовано ядро антагоністичної гри для задачі безумовної оптимізації, за розв’язком якої пропонується приймати рішення про достатність проведених вимірювань випадкової величини для того, щоб її реалізовувати у відповідній математичній моделі у формі розподілу відносних статистичних частот. Представлено програму підтримки прийняття рішення про вірогідність досліджуваного розподілу.
  • Ескіз
    Документ
    Модель структурного синтеза офиса программ и проектов
    (НТУ "ХПИ", 2010) Петренко, Ю. А.
    В статье рассмотрено теоретико-множественное описание синтеза офиса программ и проектов как территориально-пространственно-распределенной системы (ТПРС) и предложена модель её структурного синтеза. Сформулирована общая постановка задачи синтеза ТПРС офисов и выбраны критерии оценки вариантов ТПРС офисов.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання процесів повзучості на основі нелінійної теорії в’язкопружності із незалежною від часу нелінійністю
    (НТУ "ХПІ", 2010) Павлюк, Я. В.
    Розглянуто задачу побудови одновимірних визначальних рівнянь нелінійної теорії в‘язкопружності. Розв’язок отримано на підставі гіпотези єдиної діаграми деформування, виходячи із подібності ізохронних діаграм повзучості та діаграми миттєвого деформування. Побудовано узагальнену реологічну модель. На підставі моделі побудовано одновимірні визначальні рівняння повзучості для нелінійно-в‘язкопружних матеріалів.
  • Ескіз
    Документ
    Інформаційна модель топології мережі теплопостачання
    (НТУ "ХПІ", 2010) Парфененко, Ю. В.
    Стаття присвячена застосуванню інформаційних технологій при моделюванні мереж теплопостачання. Розроблена узагальнена інформаційна модель топології мережі теплопостачання, що базується на теорії графів. Описано метод упорядкування вихідної матриці інциденцій. Запропонований метод дозволяє залишити в матриці інциденцій лише інформацію, необхідну для моделювання топології мережі.