Дослідження теоретичних і практичних аспектів організації та порядку проведення інвентаризації на підприємстві

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2016

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Український державний хіміко-технологічний університет

Анотація

Необхідність вільно оперувати інформацією про фактичний стан справ на підприємстві є життєво необхідною умовою для будь-якого господарюючого суб'єкта і диктується вимогами сучасного господарювання. Дані бухгалтерського обліку та звітності виступають джерелом та основою для отримання повної, правдивої та всебічної інформації про економічний стан підприємства для прийняття оперативних і управлінських рішень. Інвентаризація є складовим елементом методу бухгалтерського обліку, здебільшого її розуміють як засіб, за допомогою якого виявляють все те, що не підлягає щоденному обліку, тобто як засіб для приведення у відповідність даних поточного бухгалтерського обліку з фактичною наявністю майна, коштів, фінансових зобов'язань. На сьогоднішній день існує багато методологічних і організаційних заходів з контролю господарчої діяльності суб'єкта господарювання, що потребують розробки, вдосконалення, термінового впровадження і апробації, проте проведення інвентаризацій є і залишається єдиним способом контролю за точністю даних, що надаються бухгалтерським обліком. Проведення інвентаризації дозволяє вчасно і ефективно вирішити багато проблем в діяльності підприємств і забезпечує одержання повної, достовірної та неупередженої інформації про наявність і стан активів, власного капіталу та зобов'язань; можливість контролю з боку власника за наявністю і станом переданого в оренду чи безоплатне користування майна та інше.

Опис

Ключові слова

бухгалтерський облік, майно підприємства, інвентаризація, контроль, достовірна інформація, accounting, property of the company, inventory control, reliable information

Бібліографічний опис

Мелень О. В. Дослідження теоретичних і практичних аспектів організації та порядку проведення інвентаризації на підприємстві / О. В. Мелень // Економічний вісник [ДВНЗ "Український державний хіміко-технологічний університет"] : зб. наук. пр. – Дніпропетровськ : ДВНЗ УДХТУ, 2016. – № 2 (4). – С. 74-80.