Одержання моно- діацилгліцеринів і моноетаноламідів амідуванням соєвої олії

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2010

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

Приведені результати амідування соєвої олії моноетаноламіном свідчать про те, що продуктами реакції є як моно- діацилгліцерини, так і моноетаноламіди жирних кислот. Запропоновано хімізм реакції.
There are given results of amidation of soybean oil with monoethanolamine. They testify to the effect that reaction products are as mono- diacylglycerols and fatty acid monoethanolamides. It is offered chemism of reaction.

Опис

Ключові слова

соєва олія, амідування, продукти реакції, жирні кислоти, хімізм реакції

Бібліографічний опис

Мельник А. П. Одержання моно- діацилгліцеринів і моноетаноламідів амідуванням соєвої олії / А. П. Мельник, Т. І. Марценюк, С. Г. Малік // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ", 2010. – № 44. – С. 92-96.