Вісник № 47

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/26815

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 22
  • Ескіз
    Документ
    Оптимизация режима электролиза и состава электролита с целью получения медных порошков с повышенным содержанием в них нанофракций
    (НТУ "ХПИ", 2010) Кабацкая, В. В.; Внуков, А. А.; Чигиринец, Е. Э.; Рослик, И. Г.
    У роботі розглянута можливість отримання мідного електролітичного порошку з розміром часток менше 10 мкм, з високим вмістом в нім часток нанорозмірів. З цією метою досліджений вплив концентрації основних компонентів сірчанокислого електроліту і функціональних добавок на розмір і морфологію часток мідного електролітичного порошку. Як функціональні добавки, що забезпечують підвищення дисперсності порошку у електроліт вводили желатин і поліетіленгліколь.
  • Ескіз
    Документ
    Основные направления развития технологии электрохимического синтеза сульфата титана (III) из диоксида титана в растворах серной кислоты
    (НТУ "ХПИ", 2010) Федоренко, А. А.; Першина, Е. Д.; Федоренко, А. М.
    В статті розглянуті основні напрями синтезу сульфату титану (III) в сірчанокислих розчинах, зроблені висновки, щодо необхідності розробки такої технології на підприємствах виробництва диоксиду титану та його впровадження в виробництво. Описані основні проблеми, які виникають при виробництві діоксиду титану, як пігменту. Запропоновані засоби отримання розчинного і кристалічного сульфату титану (III) в розчинах сірчаної кислоти.
  • Ескіз
    Документ
    Диагностика наружного слоя покрытия, полученного микродуговым оксидированием на сплавах алюминия
    (НТУ "ХПИ", 2010) Тихоненко, В. В.; Шкилько, А. М.
    Стаття присвячена дослідженню фізико-механічних властивостей зовнішнього технологічного шару МДО-покриття на алюмінієвих сплавах різних груп із додатковим залученням екзоемісійної діагностики і методу контактної різниці потенціалів. Запропоновано метод екзоелектронної емісії використовувати для діагностики і виявлення дефектів на поверхні МДО-покриттів.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження умов розчинення та гідролізу компонентів при одержанні стабільних титановмісних розчинів
    (НТУ "ХПІ", 2010) Бесага, Х. С.; Вахула, Я. І.
    В статті пропонується оптимальний режим розчинення і гідролізу компонентів для одержання високоякісного нанодисперсного порошку титан (IV) оксиду, допованого сіркою (S-TiO₂). Встановлено оптимальний склад однорідного титановмісного розчину, стабільного в часі.
  • Ескіз
    Документ
    Люмінесценція в матеріалознавстві
    (НТУ "ХПІ", 2010) Ковальчук, Є. П.; Решетняк, О. В.
    Досліджено електрохемілюмінесценцію (ЕХЛ) під час відновлення пероксодисульфатів та бензендіазоній тетрафторбориду (ДАС). Показано, що спектральний склад свічення дозволяє встановити природу і склад оксидного поверхневого шару. Аналізом зміни інтенсивності ЕХЛ за відновлення ДАС в присутності вінілових мономерів знайдені константи акцептування, які характеризують реакцію ініціювання полімеризації.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження наноструктури кальційсилікофосфатних стекол на початкових стадіях зародкоутворення
    (НТУ "ХПІ", 2010) Саввова, Оксана Вікторівна; Брагіна, Людмила Лазарівна; Бабіч, Олена Вікторівна
    В статті досліджено наноструктуру кальційсилікофосфатних стекол на початкових стадіях зародкоутворення. За результатами проведених досліджень встановлено, що наявність сферичних нано-та мікронеоднорідностей в дослідних стеклах призводить до крапельної ліквації, яка є більш вигідною, аніж стабільна кристалізація для реалізації тонкодисперсної кристалізації скла.
  • Ескіз
    Документ
    Investigation the properties of paint coatings modified by carbon nanostructures
    (НТУ "ХПІ", 2010) Zelensky, O. I.; Shmalko, V. М.; Distanov, V. B.
    The article presents the results testing the possibility of applying structured solvents using nanomodifiers for the production of water-based paints and pentaphthal. As nanomodifiers used suspensions of carbon nanostructures obtained from the waste by-product coke production – coke dust recovered from plants dust-free coke.
  • Ескіз
    Документ
    Обменные реакции – инструмент наноструктурирования оксидных тугоплавких материалов
    (НТУ "ХПИ", 2010) Логвинков, Сергей Михайлович; Вернигора, Н. К.; Остапенко, И. А.
    У роботі аналізуються закономірності наноструктурування гетерогенних оксидних матеріалів за рахунок особливостей перебігу твердофазних обмінних реакцій. Надано стислий аналіз розвитку знань про коливальні хімічні реакції, представлені приклади застосування закономірностей перебігу твердофазних обмінних реакцій в технології тугоплавких неметалевих матеріалів.
  • Ескіз
    Документ
    Редокс-реакции на гидратированных межфазных границах
    (НТУ "ХПИ", 2010) Першина, Е. Д.; Коханенко, Е. В.; Коханенко, В. В.; Кляшторная, О. С.; Каздобин, К. А.; Герасимчук, А. И.; Маслюк, Л. Н.
    Виходячи з гетерогенної будови води та хемосорбції кисню на поверхні природних та модифікованих алюмосилікатів, показана можливість перебігу реакцій окислення органічних сполук у воді за рахунок фото- та механохімічних чинників.
  • Ескіз
    Документ
    Диагностика полимерных наноструктур неразрушающим нагружением
    (НТУ "ХПИ", 2010) Науменко, М. А.; Бурмистр, М. В.; Дзюра, Е. А.; Науменко, А. П.
    Показана принципова можливість інтерпретації результатів механічних випробувань відносно прояви наноструктури полімерних композиційних матеріалів. Надано взаємозв’язок результатів неруйнівного навантаження при повзучості та стану наноструктури, що дозволяє запропонувати механічні випробування у якості діагностування полімерного композиційного наноматеріалу.