Вісник № 50

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/27926

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 25
  • Ескіз
    Документ
    Формування комплексної системи напрямків та заходів антикризового механізму стійкого розвитку промислового підприємства
    (НТУ "ХПІ", 2010) Товажнянський, Вячеслав Леонідович
    Предложен методический поход к формированию системы антикризисных мероприятий на промышленном предприятии, использование которого позволяет обеспечить стойкое и стабильное развитие предприятия.
  • Ескіз
    Документ
    Теоретические и практические аспекты исследования издержек получения образования в условиях Украины
    (НТУ "ХПИ", 2010) Тимошенков, Игорь Владиславович; Нащекина, Ольга Николаевна
    Розглянута проблема вимірювання витрат, пов’язаних із здобуттям освіти. Показано, що існуюча в Україні практика статистичних спостережень доходів та видатків домогосподарств не дозволяє отримати достовірні дані щодо цих витрат. Запропоновані напрямки удосконалення системи вимірювання видатків здобуття освіти як в короткотерміновому періоді, так і в перспективі.
  • Ескіз
    Документ
    Проблема відшкодування податку на додану вартість в Україні та шляхи її вирішення
    (НТУ "ХПІ", 2010) Шишкіна, Євгенія Костянтинівна; Шапірко, В. Г.
    В статье рассмотрены особенности и механизмы компенсации налога на добавленную стоимость. Раскрыта проблема компенсации налога на добавленную стоимость в Украине. Рассмотрено и проанализировано законодательство Украины, которое регулирует отношение между государством и плательщиками налогов. Исследовано возникновение указанной проблемы. Предложены механизмы и пути решения проблемы компенсации налога на добавленную стоимость.
  • Ескіз
    Документ
    Анализ влияния капиталообразующих инвестиций на развитие промышленного предприятия
    (НТУ "ХПИ", 2010) Панков, С. А.
    Розглянуті методики аналізу впливу капітальних вкладень на показники розвитку підприємства. Акцентується увага на зрушенні циклу фінансово-господарського розвитку підприємства по відношенню до інвестиційного циклу, що показане на прикладі підприємства, яке діє. Виконано порівняння адекватності показників ефективності капітальних вкладень в розвиток підприємства.
  • Ескіз
    Документ
    Влияние инфляционного процесса на изменение структуры промышленного производства в Украине
    (НТУ "ХПИ", 2010) Непран, А. В.
    В статье рассматриваются структурные сдвиги в промышленном производстве Украины, обусловленные инфляционным ростом. Дается сопоставительный анализ влияния инфляции на изменение структуры отраслей обрабатывающей промышленности.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз стану і перспектив розвитку нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії України
    (НТУ "ХПІ", 2010) Могилко, Олена Вікторівна
    В статье проанализировано современное состояние и перспективы развития альтернативной энергетики в мировом масштабе и в Украине в частности. Обоснована необходимость развития нетрадиционных и восстанавливаемых источников энергии (НВИЭ) в Украине для повышения уровня энергетической эффективности, энергетической безопасности и решения экологических проблем. Сделаны выводы и определены первоочередные мероприятия для решения поставленных проблем.
  • Ескіз
    Документ
    Упрощение налогового законодательства как фактор снижения неопределенности и рисков на примере объединения страховых фондов
    (НТУ "ХПИ", 2010) Мищенко, Владимир Акимович; Бондаренко, Д. А.
    Розглянуто об'єднання фондів загальнодержавного страхування підприємствами в єдиний соціальний внесок як чинник сприяючий: зменшенню ризиків і витрат на підприємстві, збільшенню інвестиційної привабливості підприємств, створенню прозоріших стосунків між державою і підприємствами, а також збільшенню коштів у державних бюджетних фондах.
  • Ескіз
    Документ
    Роль нематериальных активов в оценке стоимости бизнеса
    (НТУ "ХПИ", 2010) Михайлова, Г. В.
    Найбільш поширене у світі розуміння оцінки бізнесу: з'ясувати, скільки коштують не фірми, що мають ті чи інші доходи, а права власності, технології, конкурентні переваги та активи, матеріальні та нематеріальні, які дають можливість заробляти такі доходи. Останнім часом акцент в оцінці вартості бізнесу зміщується в бік оцінки інноваційних активів.
  • Ескіз
    Документ
    Обоснование инвестиционной привлекательности нефтеперерабатывающей отрасли Украины на примере ЗАО "ЛИНИК"
    (НТУ "ХПИ", 2010) Макаренко, Анастасия Борисовна; Даньшова, Я. В.
    Розглянуто інвестиційний клімат України, нафтопереробну галузь країни, її проблеми та необхідність модернізації. На прикладі одного з підприємств обґрунтована інвестиційна привабливість інвестицій в модернізацію нафтопереробної галузі України.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка ефективності кредитування підприємства
    (НТУ "ХПІ", 2010) Котлярова, Ангеліна Вікторівна; Мільшина, В. М.
    Вопрос выбора источников финансирования возникает на каждом предприятии. Главной является задача установления баланса между собственными и заемными средствами, особенно в условиях убыточности или низкой рентабельности предприятий. Оценка эффективности кредитования предприятия с помощью коэффициента финансового левериджа позволяет установить порог, за которым наращивание заемных средств нецелесообразно.