Біологічні та хімічні сенсорні системи

Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

Розглянуто біологічні та хімічні сенсори (датчики), що застосовуються для контролю процесу виробництва у біотехнологічній, харчовій, фармацевтичній та медичній галузях. Наведено основні аналітичні характеристики сенсорів. Описано методи іммобілізації біологічного матеріалу (ферменти, клітини, рецептори, ДНК тощо) на чутливій поверхні біосенсорів. Призначено для студентів напрямку підготовки "Біотехнологія".

Опис

Ключові слова

біотехнологія, датчики, сенсори, ферменти, клітини, рецептори, ДНК, класифікація сенсорів

Бібліографічний опис

Бєлих І. А. Біологічні та хімічні сенсорні системи : навч. посібник / І. А. Бєлих, М. Ф. Клещев ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : НТУ "ХПІ", 2011. – 144 с.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в