Побудова моделі модифікаційних предикатних запитів на основі прeмоноїдних категорійних структур

Ескіз

Дата

2005

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

На шарах індексованої категорії модифікаційних предикатних запитів введено премоноїдні структури замість моноїдних, що з точки зору програмної імплементації в більшій мірі відповідає стандартній процедурі Prolog–резолюції. Введено спосіб використання премоноїдних структур на шарах синтаксичних і семантичних стратегій. Показано, що премоноїдна модель в рамках категорійної стратегії може бути задана також і з допомогою відповідної функторної інтерпретації, що відповідає моделі Гербранда для абстрактних логічних програм. Показано, що реіндексовані функтори зберігають премоноїдну структуру шарів яку можна також розглядати і як моноїдну оскільки всі відображення є центральними, а значить, також і як таку, що може бути перетворена в премоноїдну індексовану категорію.

Опис

Ключові слова

програмування логічне, семантика, інтерпретація категорійна, теорія фіксованих значень, дедукція категорійна, стратегія категорійна, запит модифікаційний, функтор, модель формальна, модель премоноїдна

Бібліографічний опис

Шекета В. І. Побудова моделі модифікаційних предикатних запитів на основі прeмоноїдних категорійних структур / В. І. Шекета // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Системный анализ, управление и информационные технологии. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2005. – № 59. – С. 93-104.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced