Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/28783
Title: Розробка майонезу, збалансованого за складом поліненасичених жирних кислот
Authors: Бєлінська, Анна Павлівна
Кричковська, Лідія Василівна
Черевична, Н. І.
Зекунова, Тетяна Іванівна
Keywords: продукти харчування; харчова промисловість; олієжирове виробництво; емульсійні продукти; майонезні імульсії; рослинні олії; купажована олія; соняшникова олія; мікробіологічні процеси
Issue Date: 2010
Publisher: НТУ "ХПІ"
Citation: Розробка майонезу, збалансованого за складом поліненасичених жирних кислот / А. П. Бєлінська [та ін.] // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Новые решения в современных технологиях. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2010. – № 57. – С. 281-284.
Abstract: Рассмотрен вопрос усовершенствования жировой основы майонезов. Исследованы органолептические, физико-химические и микробиологические показатели майонеза со сбалансированным составом полиненасыщенных жирных кислот. Определено, что стабильность к окислительной порче разработанного продукта увеличилась в 2,8 раз по сравнению контролем.
The question of the improvement of fatty basis for mayonnaises is shown. The organoleptic, physical-chemical and microbiological indexes of mayonnaise are investigational with the balanced composition of the polyunsaturated fatty acids. It is certain that stability to oxidizing spoilage of the developed product was increased in 2,8 times on comparison control.
URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/28783
Appears in Collections:Вісник № 57
Кафедра "Органічного синтезу та нанотехнологій"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vestnik_KhPI_2010_57_Belinska_Rozrobka.pdf192,57 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record  Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.