Визначення впливу різностінності вихідної заготовки на якість кінцевого виробу при видавлюванні з потоншенням

Ескіз

Дата

2016

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

Робота присвячена визначенню: впливу різностінності вихідної заготовки на якість кінцевого виробу при виготовленні холодним об’ємним штампуванням, технологічних параметрів поопераційних переходів шляхом чисельного експерименту та розробці технологічного процесу та штампового оснащення для отримання виробів спеціального призначення. Шляхом моделювання в програмному комплексі DEFORM-3D проведено чисельний експеримент технологічних переходів процесу холодного витягування з потоншенням послідовних трьох переходів з вихідної заготовки з різницею в товщині стінки 0,2 мм, 0,1 мм та 0,05 мм, яка отримується холодним зворотним видавлюванням. Моделювання виконували в пружно-пластичній постановці з врахуванням розвантаження після операцій формозміни.
The work is devoted to the definition: the influence of varying wall thicknes the initial workpiece on the quality of the final product was cold bulk punching process parameters variables and events navigation by means of numerical experiment and development of technological process and forging the snap-in to obtain special-purpose products. By modeling in DEFORM-3D software package, a numerical experiment technological transition process of cold drawing with thinning three successive transitions of the original billet with a difference in wall thickness of 0.2 mm, 0.1 mm and 0.05 mm, which is obtained by cold extrusion reverse. Modeling was performed in the elastic-plastic formulation based on discharge after the forming operations. The effect of the variation in wall thickness of the initial preform in the quality of the final product and the ability to produce products in the manufacture of cold forging blanks for hollow articles. Experimentally established process parameters of operational transitions, stress-strain state of the blanks after deformation, the distribution of the use of the plasticity resource for the transaction. By calculation, the optimal parameters of the deforming tool and specific effort on it, determine the number of transitions for the final product of the required quality. The results obtained are necessary for the design of the die tooling.

Опис

Ключові слова

холодне об’ємне штампування, вихідні заготовки, різностінність, кінцевий виріб, якість, технологічні переходи, cold forging, wall thickness, variation, initial billet, final product, quality, technological transitions

Бібліографічний опис

Визначення впливу різностінності вихідної заготовки на якість кінцевого виробу при видавлюванні з потоншенням / В. М. Горностай [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Сер. : Інноваційні технології та обладнання обробки матеріалів у машинобудуванні та металургії = Bulletin of National Technical University "KhPI" : coll. works. Ser. : Innovative technologies and equipment handling materials in mechanical engineering and metallurgy. – Харків : НТУ "ХПІ", 2016. – № 31 (1203). – С. 17-22.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced