Разработка функционального продукта питания со сбалансированным составом полиненасыщенных жирных кислот

Ескіз

Дата

2009

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НТУ "ХПИ"

Анотація

Розглянуто питання дефіциту поліненасичених жирних кислот серед населення України, показаний шлях вирішення даного завдання. Зроблено вибір рослинних олій для створення функціонального продукту харчування, що має збалансований жирнокислотний склад і стабільний до окисного псування. Знайдено раціональне співвідношення даних олій у суміші. Визначено, що стабільність до окисного псування сумішевої олії збільшилася в 2,6 рази у порівнянні з базовою олією в чистому вигляді.
The question of the polyunsaturated fatty acids deficit among population of Ukraine is reviewed, the way to solve this task is shown. The vegetable oils choice for development of functional foodstuff product having balanced fatty acids composition and being stable against oxidative deterioration is carried out. The optimal correlation ofthree oils in mixture has been found. It has been determined that the stability against oxidative deterioration of mixturaloil increased in comparation with basic oil as pure product.

Опис

Ключові слова

растительные масла, жирорастворимые витамины, окисление, антиоксиданты, купажи, биологически активные вещества

Бібліографічний опис

Белинская А. П. Разработка функционального продукта питания со сбалансированным составом полиненасыщенных жирных кислот / А. П. Белинская, Л. В. Кричковская, Т. И. Зекунова // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Новые решения в современных технологиях. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2009. – № 15. – С. 94-98.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced