Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/30728
Название: Кінетична модель для реакції амідування з одночасним гліцеролізом триацилгліцеринів соняшникової олії
Авторы: Жуган, О. А.
Ільїнська, Ольга Ігорівна
Мельник, Анатолій Павлович
Ключевые слова: моноаміди; молярні відносини; гліцерин; етилендіаміди; діацилгліцерини
Дата публикации: 2009
Издательство: НТУ "ХПІ"
Библиографическое описание: Жуган О. А. Кінетична модель для реакції амідування з одночасним гліцеролізом триацилгліцеринів соняшникової олії / О. А. Жуган, О. І. Ільїнська, А. П. Мельник // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Химия, химическая технология и экология. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2009. – № 22. – С. 53-56.
Краткий осмотр (реферат): Знайдені константи швидкості реакції взаємодії ТАГ, ДАГ, МАГ, моноамідів (АМАД), ЕДА, при різних температурах молярних відносинах з додаванням гліцерину. З'ясовано, що реакція амідування ТАГ є лімітуючою реакцією з якнайменшою швидкістю реакції. В ряду ТАГ–ДАГ–МАГ константа швидкості амідування зростає на порядок, а у ряді ЕДА–АМАД – падає. Запропоновані рівнянні, які адекватно описують кінетику процесу. На основі кінетичної моделі з'ясовано, що ТАГ в більшості своїй йдуть на глицероліз, а ДАГ на амідування.
Constants of speed of reaction of interaction TAG, DAG, MAG, monoamine (AMAD), EDA are found, at different temperatures, mol relations with addition of glycerin. It is found out that reaction of amidation TAG is limiting reaction with the least speed of reaction. In number TAG–DAG–MAG the constant of speed of amidation grows by the order, and in number EDA–AMAD – falls. Are offered the equation which adequately describe process. On the basis of kinetic model it is found out, that TAG goes on glycerises, and DAG on amidation.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/30728
Располагается в коллекциях:Вісник № 22
Кафедра "Охорона праці і навколишнього середовища"
Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
vestnik_KhPI_2009_22_Zhuhan_Kinetychna_model.pdf163,3 kBAdobe PDFЭскиз
Открыть
Показать полное описание ресурса Просмотр статистики  Google Scholar



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.