Вісник № 43

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 22
  • Документ
    Аналіз методів оцінки привабливості підприємства для інвесторів
    (НТУ "ХПІ", 2016) Чубаха, Вікторія Андріївна
    У статті розглянуто економічна сутність поняття "інвестиційна привабливість підприємства" і існуючі підходи до визначення поняття "інвестиційна привабливість підприємства". Проаналізовано ряд вітчизняних та зарубіжних методик оцінювання інвестиційної привабливості в рамках фінансового, комплексного, ринкового та вартісного підходів.
  • Документ
    Особливості та розвиток високотехнологічної галузі Україні
    (НТУ "ХПІ", 2016) Чайкова, Олена Ігорівна; Криклива, Тетяна Петрівна
    Розглянуто основні тенденції розвитку високотехнологічної галузі України і світу. Проаналізовано сучасні тенденції розвитку ринку високих технологій та участь в ньому України. Дослідженно структуру ринку високотехнологічної продукції. Розроблено пропозиції щодо вирішення національних проблем, обґрунтовано рекомендації щодо розвитку високотехнологічного сектора економіки України в умовах глобалізації.
  • Документ
    Бренд, як особливий капітал компанії
    (НТУ "ХПІ", 2016) Супрун, Ростислав Романович; Коробков, Денис Вікторович
    Стаття являє собою формування капіталу бренда компанії. У статті було вивчено про появу бренду, як фінансового капіталу. Зроблений аналіз різновидів капіталу бренду, та їх застосування в бізнес сфері. Досліджено сучасні проблеми бренду капіталу, і їх рішення. На основі всіх вище перерахованих пунктах зроблені висновки про бренд, як особливого виду фінансового капіталу всередині компанії.
  • Документ
    Пропозиції щодо вдосконалення формування маркетингової стратегії промислового підприємства
    (НТУ "ХПІ", 2016) Стремоухова, Аліна; Пічугіна, Тетяна Сергіївна; Другова, Олена Сергіївна
    У статті розглянуто теоретичні особливості формування маркетингової стратегії підприємства. Проаналізовано маркетингову діяльність промислового вітчизняного підприємства ДП "Завод імені В. А. Малишева". Розглянуто основні ринки збуту стратегічної продукції підприємства. Запропоновано поетапну стратегію та ринок збуту.
  • Документ
    Вплив законодавчих змін на податок на прибуток підприємств
    (НТУ "ХПІ", 2016) Соколенко, Володимир Анатолійович; Панченко, Анастасія Сергіївна
    Досліджено вплив законодавчих змін на податок на прибуток підприємств, розглянуто законопроект нової моделі податку на виведений капітал та зроблено порівняльний аналіз запропонованої моделі з існуючою моделлю у Естонії. Зроблено висновки, що запропонована модель для України податку на виведений капітал є революційною та прогресивною, але є певні недоліки, тому вона вимагає певних доопрацювань.
  • Документ
    Постановка системи управління витратами в державних закладах охорони здоров'я
    (НТУ "ХПІ", 2016) Решетняк, Олена Володимирівна; Данилюк, Наталія Олександрівна
    Розглянуто основні принципи управління витратами та наведено їх класифікацію. Проаналізовано структуру доходів і витрат медичного закладу на прикладі Комунального закладу охорони здоров’я "Харківський обласний спеціалізований будинок дитини №1". Досліджено склад та структуру найбільших статей витрат медичного закладу. Виявлено основні причини неефективного управління витратами в державних закладах охорони здоров’я України та запропоновано шляхи вирішення даної проблеми. Розроблено рекомендації щодо впровадження системи управління витратами в автономній медичній установі. Наведено практичне значення отриманих результатів для установи, а також у цілому для галузі охорони здоров’я.
  • Документ
    Сучасні тенденції розвитку світового ринку медичних послуг
    (НТУ "ХПІ", 2016) Решетняк, Олена Володимирівна; Баламут, Дарина Павлівна
    Розглянуто та проаналізовано основні тенденції розвитку світового ринку медичних послуг, проведено дослідження статистичних даних щодо забезпечення населення лікарями, також проаналізовано динаміку чисельності населення віком старше 60 років, тощо. Виокремлено найважливіші тренди, що мають найбільший вплив на сучасний розвиток ринку медичних послуг. Наведено рекомендації, щодо дій та можливих напрямків реформ, що можуть бути впроваджені у відповідності до подальшого розвитку світового ринку медичних послуг,
  • Документ
    Європейський досвід інтернаціоналізації високотехнологічних кластерів
    (НТУ "ХПІ", 2016) Попович, Аанастасія Віталіївна
    У статті розглянуто новий шлях виходу високотехнологічних підприємств на зарубіжний ринок - через інтернаціоналізацію кластерів, до яких вони належать, використовуючи при цьому досвід європейських кластерів.
  • Документ
    Перспективи розвитку аутсорсингу на українських підприємствах
    (НТУ "ХПІ", 2016) Пічугіна, Тетяна Сергіївна; Тодощак, Катерина
    У статті розглянуто питання використання аутсорсингу діяльності підприємств, зокрема визначено ряд правових колізій при застосуванні аутсорсингу в сфері управління персоналом. Також, визначені функціональні напрями діяльності підприємств де найчастіше застосовується аутсорсинг. Розглянуто історичні причини та особливості виникнення явища аутсорсингу, наведена логічна послідовність явищ, які вплинули на зародження аутсорсингу. Розширено та доповнено етапи становлення та розвитку аутсорсингу.
  • Документ
    Особенности ведения внешнеэкономической деятельности в туркменистане на примере кондитерской отрасли
    (НТУ "ХПИ", 2016) Оразов, Д. С.
    В условиях рыночной экономики невозможно представить деятельность современных крупных предприятий без их выхода на международную арену. Основной целью стратегии предприятия является завоевание большей доли рынка для сбыта своей продукции и увеличение конкурентоспособности. Успех повышения конкурентоспособности заключается в выходе предприятия на новые рынки сбыта, в том числе и зарубежные. Развитие внешнеэкономической деятельности предприятия - это залог долгосрочных и перспективных отношений.
  • Документ
    Застосування системи контролінгу для ПАО "ДМЗ"
    (НТУ "ХПІ", 2016) Міщенко, Володимир Акимович; Фуско, Владислав Олександрович
    У статті розглянуто діяльність вітчизняного підприємства ПАО "ДМЗ". Описана система обліку та система контролінгу. Аналізуються теоретичні етапи впровадження контролінгу. Побудована схема етапів впровадження контролінгу для промислового підприємства. Розглядається система контролінгу для ПАО "ДМЗ". Обгрунтовується застосування методу сум покриття як альтернативного методу обчислення прибутку.
  • Документ
    Аналіз фінансового стану, ліквідності та платоспроможності підприємства ТОВ "Токмацький гранітний кар’єр"
    (НТУ "ХПІ", 2016) Літвінова, Людмила Геннадіївна; Ульянченко, Наталія Володимирівна
    У статті висвітлено теоретичні питання з оцінки фінансового стану підприємства. Висвітлено необхідність аналізу фінансового стану підприємств в сучасних умовах. Обґрунтовано основні методичні підходи до його здійснення. Обґрунтовано систему показників для аналізу фінансового стану підприємства з огляду ефективності використання фінансових ресурсів. Розглянуто основні методи оцінювання фінансового стану підприємства, а також запропоновано напрямки удосконалення аналізу платоспроможності підприємства. В статті проведений аналіз результатів фінансово-господарської діяльності підприємства, досліджені показники платоспроможності підприємства та його ліквідності. Зроблені висновки щодо фінансового стану на прикладi ТОВ "Токмацький гранітний кар’єр".
  • Документ
    Публічне розміщення акцій банківськими установами на Варшавській фондовій біржі з метою залучення додаткових ресурсів
    (НТУ "ХПІ", 2016) Лернер, Юрій Ілліч; Куропатенко, Крістіна Дмитрівна; Момот, Едуард Володимирович; Скрипка, Аліна Олегівна
    У статті розглядається механізм здійснення залучення додаткових коштів банківською установою шляхом публічного розміщення акцій на Варшавській фондовій біржі. Розглядаються вимоги до розміщення цінних паперів українськими компаніями на фондових біржах. Аналізуються вимоги до лістингу на Варшавській фондовій біржі. Визначаються основні учасники процесу первинного публічного розміщення акцій. Проводиться аналіз переваг і недоліків проведення ІРО на іноземних біржах.
  • Документ
    Моделювання доходів населення з метою їх оподаткування
    (НТУ "ХПІ", 2016) Кукурян, Наталія Ігорівна; Фадєєва (Коптєва), Ганна Миколаївна
    Проаналізовано динаміку доходів населення та виявлено вплив основних факторів на доходи населення України. Побудована регресійна модель є досить ефективним інструментом факторного аналізу доходів населення, що дозволяє визначити абсолютний та відносний вплив факторів на результативний показник, а також отримувати надійну оцінку майбутнього рівня результативної ознаки на перспективу з урахуванням різних умов соціально-економічного розвитку країни.
  • Документ
    Фактори, що впливають на економічну стійкість сільськогосподарського підприємства та забезпечення його розвитку
    (НТУ "ХПІ", 2016) Крижановська, Ірина Юріївна
    Автором проаналізовано існуючу класифікацію економічної стійкості за низкою ознак, розмежовано вплив факторів на економічну стійкість сільськогосподарських підприємств на макро-, мезо та мікрорівнях. Також у статті розглянуто засади розробки методичного підходу до забезпечення стійкого економічного розвитку сільськогсподарського підприємства.
  • Документ
    Особливості нарахування та сплати податку на нерухоме майно в Україні з 1 січня 2015 року
    (НТУ "ХПІ", 2016) Корецька, Оксана Валеріївна; Кулик, Анна Миколаївна
    Стаття присвячена розгляду особливостей нарахування та сплати податку на нерухоме майно в Україні з 1 січня 2015 року. Особливої уваги приділено ставці податку на нерухомість та наявним пільгам для більшості регіонів України. Розглянуто проблеми, що можуть виникнути для платників з окупованих територій та із зони проведення антитерористичної операції. Відображено відповідальність за несплату або несвоєчасну/нeповну сплату податку на нерухомість. Надано рекомендації щодо розв’язання наявних проблем.
  • Документ
    Логістика інноваційної діяльності в сучасних концепціях управління
    (НТУ "ХПІ", 2016) Кабанець, Ірина Анатоліївна
    Актуальність теми обумовлена зростанням ролі творчої (інноваційної) складової праці персоналу, яка в виробничому процесу змінює рух матеріального, фінансового і інформаційного потоків, що потребує використання принципу логістики в управлінні інноваційною діяльністю. Досліджується логістичний підхід до управління інноваційною діяльністю в сучасних концепціях, визначено особливості її цільової направленості. Обґрунтовується, що логістичні потоки, які пов’язані із забезпеченням інноваційної діяльності, визначають умови руху додаткового продукту в періоді робочого дня. Акцентується увага на умовному виміру руху додаткового продукту в еквіваленті потенційних коштів, і пропонується розглядати їх в якості носія інформації про економічні цілі логістики інноваційної діяльності персоналу. Подальше дослідження пов’язано з визначення механізму виміру логістики руху додаткового продукту в робочому дні та мотивації персоналу до впровадження інновацій.
  • Документ
    Оцінка ринкових можливостей сільськогосподарських підприємств у збутовій діяльності
    (НТУ "ХПІ", 2016) Олексюк, Юлія Олегівна; Другова, Олена Сергіївна
    У статті окреслено проблеми управління збутовою діяльністю сільськогосподарських підприємств та проаналізовано канали реалізації продукції сільськогосподарськими підприємствами України. Наведено статистичні дані щодо випуску та класифікації сільськогосподарської продукціїї підприємствами України. Охарактеризовано основних крупних "ігроків" досліджуваного ринку.Запропоновано деякі підходи та етапи щодо вдосконалення збутової діяльності підприємств.
  • Документ
    Методи оцінки конкурентоспроможності продукції машинобудівних підприємств
    (НТУ "ХПІ", 2016) Брінь, Павло Володимирович; Кравченко, Валерія Володимирівна
    У роботі наведено результати досліджень процесу оцінки конкурентоспроможності продукції машинобудівних підприємств. В тому числі, виокремлено методи оцінки конкурентоспроможності продукції підприємств з урахуванням галузевих особливостей. Розроблені рекомендації щодо вибору методики оцінювання продукції підприємств машинобудівної галузі, а саме галузі тракторобудування.
  • Документ
    Сучасний стан кондитерської галузі України
    (НТУ "ХПІ", 2016) Борисенко, Олена Миколаївна
    У статті досліджено сучасний стан кондитерської галузі України. В роботі проаналізовано сировинну базу для виробництва кондитерських виробів та виявлено основні тенденція випуску продукції. В роботі було досліджено обсяг виробництва кондитерських виробів за останні роки та проаналізовано попит на неї. В статті проаналізовано стан експорту-імпорту кондитерської продукції. Було розроблено рейтинг підприємств кондитерської галузі за долею ринку, Проаналізувавши тенденції стану ринку та попиту було доведено, що споживач в Україні віддає перевагу власному виробнику, це пов'язано переліком факторів. Також в статті розроблено прогноз розвитку кондитерської галузі України.