Вісник № 42

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/31794

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 31
  • Ескіз
    Документ
    Определение магнитного давления в углах при деформировании листовых заготовок
    (НТУ "ХПИ", 2009) Бондарь, С. В.; Лавинский, Д. В.
    Представлено нову схему магнітно-імпульсного штампування у кутах листової заготовки. За допомогою перетворення Лапласу розв’язані диференційні рівняння Максвела. Знайдені розподіли напруженостей магнітного поля та магнітного тиску на заготовку.
  • Ескіз
    Документ
    Применение двумерных марковских моделей для расчета надежности при усталостных отказах
    (НТУ "ХПИ", 2009) Жовдак, В. А.; Тарасова, Л. Ф.
    Запропоновано методику прогнозування надійності елементів конструкцій на основі використання кінетичних рівнянь для опису міри пошкодження і математичного апарату теорії марковських процесів. У результаті визначаються найбільш інформаційні показники надійності – ймовірність безвідмовної роботи й щільність імовірності відмовлень.
  • Ескіз
    Документ
    Управление нестационарными колебаниями слойно-ступенчатого биморфа
    (НТУ "ХПИ", 2009) Янчевский, И. В.
    Розглянута задача управління нестаціонарними коливаннями шарово-ступінчастої електропружної балки в припущенні, що механічне навантаження і область її прикладання відомі. Управління здійснюється за рахунок різниці потенціалів на електродах п’єзокерамічного шару. Цільова функція управління визначена як мінімізація інтеграла від прогину по довжині балки, при цьому задоволення критерію кількісно виражається ваговим коефіцієнтом. Рішення для функції прогину представлено у вигляді суми квазістатичної і динамічної складових. Графічний матеріал ілюструє ефективність алгоритму формування керуючого сигналу та вплив вагового коефіцієнта на характеристики напружено-деформівного стану балки при спільній дії механічного і електричного навантажень.
  • Ескіз
    Документ
    Прогнозирование последствий пластинчатого остеосинтеза большой берцовой кости средствами конечноэлементного анализа
    (НТУ "ХПИ", 2009) Власюк, А. С.; Сукиасов, Владимир Георгиевич
    Наведено результати моделювання і статичного аналізу великої гомілкової кістки, що синтезована фіксатором при наявності поперечного перелому. Виконано зіставлення двох способів фіксації з точки зору сприйняття фізіологічних навантажень.
  • Ескіз
    Документ
    Внутренние связанные колебания и экспоненциальные волны переноса в цилиндрическом стержне
    (НТУ "ХПИ", 2009) Ванин, Виктор Антонович; Григорьев, А. А.; Дериенко, А. И.
    За допомогою лінійної теорії пружності та потенціалів Герца вивчаються експоненціальні хвилі переносу, що розповсюджуються по циліндричному стрижню. Підтверджені та уточнені результати застосування класичної теорії тонких стрижнів. Отримані хвилі переносу імпульсу, що не описуються класичною теорією.
  • Ескіз
    Документ
    Размерность задачи метода конечных фотоупругих элементов
    (НТУ "ХПИ", 2009) Тесленко, А. А.
    Пропонується метод зниження розмірності плоскій задачі методу кінцевих елементів, застосовуваних разом з методом фотопружності. Результати вимірювання методу фотопружності в цьому підході передбачаються абсолютно точними. Оцінено погрішність, пов'язана з таким припущенням.
  • Ескіз
    Документ
    Моделирование типового ряда конструкций корпусов цилиндра низкого давления мощных паровых турбин: Часть I. Классификация и разработка структурной схемы
    (НТУ "ХПИ", 2009) Степченко, А. С.; Дудкина, Е. Н.
    Наведений аналіз основних типів корпусів циліндра низького тиску парових турбін, на підставі якого розроблена система принципових класів конструкцій, визначені і вичленовані змінювані елементи структури. Для кожного типу розроблена геометрична модель принципового класу.
  • Ескіз
    Документ
    Определение крутильной податливости колена коленчатого вала методом конечных элементов
    (НТУ "ХПИ", 2009) Соболь, Владимир Николаевич; Тарсис, Юрий Львович.
    Крутильна податливість коліна колінчастого вала, що необхідна для розрахунків крутильних коливань колінчатого вала й трансмісії, визначається методом скінчених елементів у тривимірній постановці й порівнюється з даними емпіричних методів, що традиційно використовуються.
  • Ескіз
    Документ
    Синергетичний ефект ОПС з нелінійною характеристикою жорсткості в умовах багатокоординатного імпульсного навантаження
    (НТУ "ХПІ", 2009) Шпачук, В. П.; Нікітіна, Г. О.
    В статті досліджено зміну динамічних характеристик об’єкта просторової структури при різних типах його завантаженості на базі теорії синергетичного ефекту. Визначено коефіцієнти синергізму у випадку нелінійних характеристик жорсткості пружних елементів підвіски об’єкта. Виконаний порівняльний аналіз вібраційної активності об’єкта, при різних типах багатокоординатного імпульсного навантаження.
  • Ескіз
    Документ
    Применение метода граничных элементов при решении прямых и обратных задач термоупргости
    (НТУ "ХПИ", 2009) Повгородний, В. О.
    Застосування сучасних інформаційних технологій до проектування й створення різних технічних об'єктів нерідко призводить до необхідності кількісного аналізу процесів, що протікають в системах із розподіленими параметрами (у континуальних системах). Замість того, щоб намагатися отримувати аналітичну розв’язку рівняння можна скористатися числовим підходом. Ці питання й розглядаються в даній статті.