Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/32322
Title: Вплив природи охолоджувальних сумішей на мікротвердість вторинної вольфрамвмісної сировини
Authors: Резніченко, Вячеслав Володимирович
Бутенко, Анатолій Миколайович
Лобойко, Олексій Якович
Маркова, Наталя Борисівна
Keywords: переробка вторинних сировинних ресурсів; вольфрамвмісні сплави; подрібнення; цикл термообробки; вольфрам; мікротріщини
Issue Date: 2009
Publisher: НТУ "ХПІ"
Citation: Вплив природи охолоджувальних сумішей на мікротвердість вторинної вольфрамвмісної сировини / В. В. Резніченко [та ін.] // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Химия, химическая технология и экология. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2009. – № 46. – С. 104-108.
Abstract: У статті наведено результати досліджень щодо впливу природи охолоджувальних сумішей на мікротвердість вторинної вольфрамвмісної сировини. Визначено оптимальний склад охолоджувальної суміші для зниження міцності відпрацьованих вольфрамвмісних сплавів. Експериментально встановлено, що здібність її до подрібнення покращується завдяки циклу термообробки 700 ºС – (-50 ºС) із використанням охолоджувальної суміші на основі.
In the report it is accented, that microhardness of secondary raw materials that contains wolfram depends on cooling mix nature. It is informed, that salts that contain chloride-ioni are the most effective to decrease microhardness of samples at identical difference of temperatures in the 700 ºС – (-50 ºС) with using AlCl3 cooling amalgam.
URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/32322
Appears in Collections:Вісник № 46
Кафедра "Загальна та неорганічна хімія"
Кафедра "Хімічна технологія неорганічних речовин, каталізу та екології"
Кафедра "Інтегровані технології, процеси і апарати"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vestnik_KhPI_2009_46_Reznichenko_Vpliv_Prirodi.pdf141,05 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record  Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.