Електромеханічний пристрій захисту інформації, розміщеної на цифровому накопичувачі, від несанкціонованого доступу

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2012

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

ДП "Український інститут промислової власності"

Анотація

Винахід належить до техніки захисту інформації, більш конкретно, до техніки захисту інформації на цифрових накопичувачах інформації (скорочено «цифрові накопичувачі») у випадку виникнення небезпеки її витоку. При цьому здійснюється знищення інформації як на підставі надходження сигналів про спробу несанкціонованого проникнення, так і за бажанням користувача. Відомий пристрій захисту від звернень до пам'яті комп'ютера сторонніх користувачів, де поряд з операцією задавання пароля на санкціонований доступ до інформації, що міститься у пам'яті комп'ютера, здійснюють додаткову операцію знищення (стирання) конфіденційної інформації після заінчення заданого проміжку часу, тривалість якого вибирають свідомо меншим часу, необхідного сторонньому користувачеві для несанкціонованого вилучення інформації інструментальними засобами. Для цього всередину комп'ютера вбудовують додатковий таймер, за сигналом якого пристрій керування виробляє команду на стирання інформації. Пропонований електромеханічний пристрій має високу технологічність за рахунок простих конфігурацій основних конструктивних елементів і легкість їх збирання і налаштування.

Опис

Ключові слова

патент, винахід, техніка захисту інформації, індуктор, пружина, ударний диск, якір, феромагнітне осердя, соленоїдна котушка, магнітодіелектрик, розміри пристрою, стирання інформації, надійність

Бібліографічний опис

Пат. на винахід 97561 Україна, МПК G06F 12/14 (2006.01) G06F 21/06 (2006.01) G11B 5/024 (2006.01). Електромеханічний пристрій захисту інформації, розміщеної на цифровому накопичувачі, від несанкціонованого доступу / Болюх В. Ф., Лучук В. Ф., Щукін І. С. ; власники Болюх В. Ф., Лучук В. Ф., Щукін І. С. (Україна). – № a 201007239 ; заявл. 11.06.2010 ; опубл. 27.02.2012, Бюл. № 4. – 11 с. : іл.