Індукційно-динамічний електродвигун циклічної дії

Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

ДП "Український інститут промислової власності"

Анотація

Індукційно-динамічний електродвигун циклічної дії, який містить коаксіально розташовані нерухомий індуктор, виконаний у вигляді дискової обмотки, яка підключена до джерела імпульсного струму, з діелектричним корпусом, який охоплює зовнішню бокову і плоску сторони обмотки, розташований суміжно з протилежною плоскою стороною обмотки індуктора рухомий якір, виконаний з електропровідного матеріалу у вигляді плоского диска, ударний елемент у формі диска, одна плоска сторона якого прилягає до суміжної поверхні якоря, а протилежна сторона з профільною поверхнею направлена у бік об'єкта дії, і охоплений центральними отворами обмотки індуктора, якоря і ударного елемента напрямний стрижень, що з'єднує ударний елемент зі зворотним механізмом, з'єднані між собою канали для охолодження, розташовані на плоскій стороні обмотки і в діелектричному корпусі, який відрізняється тим, що між корпусом і обмоткою індуктора розташований диск, навитий з трубки з внутрішнім каналом для охолодження, кінці якої з'єднані з охолоджувальною камерою, розташованою аксіально з обмоткою індуктора і закріпленою в корпусі, всередині камери з рідким холодоагентом розміщений перпендикулярний до напрямного стрижня і з'єднаний з його кінцем плоский поршень, на якому впорядковано розташовані односторонні клапани, що вільно пропускають рідкий холодоагент тільки під час руху поршня у бік об'єкта дії, на зовнішній стороні охолоджувальної камери встановлені охолоджувальні радіатори, зворотний механізм виконаний у вигляді циліндричної пружини і охоплюючого її пружного гідроізоляційного елемента, які аксіально стискаються і з'єднані з напрямним стрижнем і з охолоджувальною камерою, обмотка індуктора і навитий із трубки диск розміщені на зовнішній поверхні порожнистої циліндричної втулки з торцевими напрямними дисками, які охоплюють напрямний стрижень. Винахід належить до електромеханіки і може бути використаний в ударних приводах машин і механізмів, які призначені для створення циклічних ударних імпульсів, наприклад, при деформації об'єктів в технологічному процесі.

Опис

Ключові слова

патент, винахід, електромеханіка, індуктор, якір, диск якоря, холодоагент, плоский поршень, феромагнітний матеріал, пружина, втулка, обмотка

Бібліографічний опис

Пат. на винахід 95588 Україна, МПК (2011.01) H02K 41/025 (2006.01) H02K 33/00. Індукційно-динамічний електродвигун циклічної дії / Болюх В. Ф., Лучук В. Ф., Щукін І. С. ; власники Болюх В. Ф., Лучук В. Ф., Щукін І. С. (Україна). – № a 201015259 ; заявл. 17.12.2010 ; опубл. 10.08.2011, Бюл. № 15. – 7 с. : іл.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced