Спосіб захисту інформації на накопичувачі на жорстких магнітних дисках і пристрій для його здійснення

Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

ДП "Український інститут промислової власності"

Анотація

Спосіб захисту інформації на накопичувачі на жорстких магнітних дисках, який включає формування серії імпульсів магнітного поля індуктором при розряді на нього полярного ємнісного накопичувача енергії, індукування струмів у суміжно розташованому електропровідному елементі аперіодичним імпульсом магнітного поля і дію на електропровідний елемент направлених від індуктора до жорстких магнітних дисків механічних сил для пошкодження накопичувача на жорстких магнітних дисках, який відрізняється тим, що при надходженні на контролер сигналу небезпеки витікання інформації, по сигналу з контролера здійснюють заряд полярного ємнісного накопичувача енергії від зарядженого акумулятора шляхом перетворення його постійної напруги в змінну високочастотну напругу з наступним її підвищенням і випрямленням, після надходження сигналу з контролера на розрядник проходить високочастотний імпульс струму з полярного ємнісного накопичувача енергії в індуктор, який збуджує магнітне поле в накопичувачі на жорстких магнітних дисках, при цьому в електропровідних елементах накопичувача на жорстких магнітних дисках індукуються вихрові струми, взаємодія яких з магнітним полем спричиняє виникнення електродинамічних сил на електропровідні елементи накопичувача на жорстких магнітних дисках, які механічно пошкоджують вказаний накопичувач на жорстких магнітних дисках, при цьому за допомогою контролера задають кількість імпульсів магнітного поля індуктора. Винахід належить до техніки захисту інформації, більш конкретно, до техніки захисту інформації на накопичувачі на жорстких магнітних дисках (НЖМД) комп'ютера при виникненні небезпеки її витікання, при якому здійснюється знищення інформації як на підставі отримання сигналів про спробу несанкціонованого проникнення, так і за бажанням користувача.

Опис

Ключові слова

патент, винахід, техніка захисту інформації, індуктор, пружина, розрядник, контролер, акумулятор, світлодіодні індикатори, прямокутна форма, склотекстолітовий каркас, стирання інформації

Бібліографічний опис

Пат. на винахід 96198 Україна, МПК (2011.01) G11B 5/024 (2006.01) G06F 12/14 (2006.01) G11B 23/00. Спосіб захисту інформації на накопичувачі на жорстких магнітних дисках і пристрій для його здійснення / Болюх В. Ф., Лучук В. Ф., Щукін І. С. ; власники Болюх В. Ф., Лучук В. Ф., Щукін І. С. (Україна). – № a 200913738 ; заявл. 28.12.2009 ; опубл. 10.10.2011, Бюл. № 19. – 8 с. : іл.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced