Пристрій захисту інформації, розміщеної на цифровому USB флеш-накопичувачі, від несанкціонованого доступу

Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

ДП "Український інститут промислової власності"

Анотація

Пристрій захисту інформації, розміщеної на цифровому USB флеш-накопичувачі, від несанкціонованого доступу, який містить каркас з двома плоскими паралельними сторонами, всередині якого коаксіально розташовані індуктор, закріплений до одної сторони каркаса, рухомі якір і бойок, причому індуктор виконаний у вигляді плоскої спіральної котушки, якір виконаний у вигляді електропровідного диска, плоска поверхня якого прилягає до індуктора, і ударного диска, плоска поверхня якого прилягає до електропровідного диска, бойок виконаний з направляючим штирем, розширеною частиною і загостреним кінцем, причому направляючий штир розташований в центральних отворах індуктора і якоря, плоска поверхня розширеної частини прилягає до плоскої поверхні ударного диска, а загострений кінець направлений в бік цифрового накопичувача, і пружного фіксуючого елемента, який притискає якір до індуктора і взаємодіє з цифровим накопичувачем, який відрізняється тим, що до одної сторони каркаса, виконаного з феромагнітного матеріалу, додатково прикріплені два індуктори, центральні осі яких перетинаються з поздовжньою віссю каркаса, а на протилежній стороні каркаса закріплений індуктор таким чином, що його центральна вісь розташована по середині між центральними осями протилежно установлених індукторів, пружні фіксуючі елементи, що притискають цифровий накопичувач до поздовжньої осі каркаса, виконані у вигляді плоских пружин з можливістю переміщення цифрового накопичувача вздовж поздовжньої осі каркаса, в переносному декоративному корпусі пристрою розташовані каркас і електронний блок, який містить послідовно з'єднані між собою автономне джерело постійної напруги, перетворювач постійної напруги в змінну, підвищувальний трансформатор, випрямляч і ємнісний накопичувач енергії, до якого за допомогою керованого електронного ключа підключені послідовно електрично з'єднані індуктори. Винахід належить до техніки захисту інформації, більш конкретно, до техніки захисту інформації на цифрових USB флеш-накопичувачах (скорочено «цифрові накопичувачі») при виникненні небезпеки її витоку, при якому здійснюється знищення інформації як на підставі отримання сигналів про спробу несанкціонованого проникнення, так і за бажанням користувача.

Опис

Ключові слова

патент, винахід, техніка захисту інформації, індуктор, спіральна котушка, якір, ударний диск, бойок, феромагнітний матеріал, цифровий накопичувач, ємнісний накопичувач енергії, пружина

Бібліографічний опис

Пат. на винахід 96517 Україна, МПК G11B 5/024 (2006.01) G06F 12/14 (2006.01). Пристрій захисту інформації, розміщеної на цифровому USB флеш-накопичувачі, від несанкціонованого доступу / Болюх В. Ф., Лучук В. Ф., Щукін І. С. ; власники Болюх В. Ф., Лучук В. Ф., Щукін І. С. (Україна). – № a 201006254 ; заявл. 25.05.2010 ; опубл. 10.11.2011, Бюл. № 21. – 11 с. : іл.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced