Вісник № 38

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/33919

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 27
  • Ескіз
    Документ
    Скорость витания частиц и коэффициент запаса для определения скорости газового потока в установке для дегидратации гипса
    (НТУ "ХПИ", 2008) Винниченко, В. И.; Котляренко, В.В.; Бабинцев, А. В.
    У статті проводиться огляд існуючих формул швидкості витання часточок матеріалу. Вказано найбільш доцільні для використання формули при дегідратації гіпсу в потоці теплоносія. Визначено коефіцієнт, який дозволяє розраховувати мінімально необхідну швидкість газового потоку для підйому і транспортування гіпсових часточок в установці для дегідратації
  • Ескіз
    Документ
    Керамічні маси для виробництва клінкерної цегли з використанням сировинних матеріалів Східної України
    (НТУ "ХПІ", 2008) Цибулько, Е. С.; Колєда, В. В.; Алексєєв, Є. В.; Михайлюта, О. С.
    Представлено результати досліджень сировинних матеріалів Східної України з метою розробки на їх основі складів мас для виготовлення клінкерних виробів. Одержані в результаті роботи керамічні маси після традиційних технологічних операцій – підготовки, пластичного формування та випалу при 1180 оС забезпечують високі значення експлуатаційних показників керамічного матеріалу, тобто, водопоглинання до 4% та механічну міцність при стисканні більше 40 МПа.
  • Ескіз
    Документ
    Исследование измельчительно-пневмотранспортно сепарирующей системы с ветроприводом
    (НТУ "ХПИ", 2008) Терещенко, Н. В.; Волик, Б. А.; Друздь, C. Н.
    Запропоновані, виготовлені та запатентовані конструкціі злущувача зерна,запірного пристрою, млина малогабаритного, пневмотранспортної системи для класифікації матеріалів, досліджена конструкція вітроустановки.
  • Ескіз
    Документ
    Компромиссная оптимизация составов самоуплотняющегося бетона
    (НТУ "ХПИ", 2008) Циак, М.; Коваль, С.
    Побудовані та проаналізовані експериментально-статистичні моделі для оптимізації впливу модифікуючих добавок та параметрів зернового складу на показники якості бетонів, що самоущільнюються.
  • Ескіз
    Документ
    Віброударна площадка для жорстких бетонних сумішей
    (НТУ "ХПІ", 2008) Сторожук, С. Б.; Коц, І. В.
    Приведены результаты исследования динамики низкочастотной виброударной площадки с импульсным гидроприводом для формирования изделий из жестких бетонных смесей. Предложена научно обоснованная методика расчета основных параметров.
  • Ескіз
    Документ
    Порог перколяции слоистых керамических резистивных материалов с добавками магнитоактивных компонентов
    (НТУ "ХПИ", 2008) Солтис, М. В.; Волков, О. И.
    В статті проведений аналіз впливу магнітної чутливості провідної добавки в резистивній матриці на основі Si₃N₄ на мікроструктуру та електрофізичні властивості композитних матеріалів. Зроблені висновки про залежність порогу перколяції та етапів формування нескінченного кластера від магнітної чутливості провідної добавки.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження енергоємності процесу подрібнення магнетитових руд Криворізького басейну в млинах самоподрібнення
    (НТУ "ХПІ", 2008) Сокур, І. М.
    Виконано дослідження енергоємнності процесу подрібнення руд в млинах самоподрібнення. Встановлено питомі витрати електроенергії на подрібнення руди в залежності від продуктивності млина по вхідному живленню. Розроблено заходи і рекомендації по економії енергоресурсів в процесах подрібнення руд в млинах самоподрібнення.
  • Ескіз
    Документ
    Разработка состава вспенивающей композиции для производства шамотного пенолегковеса
    (НТУ "ХПИ", 2008) Скоролумова, О. Б.; Рудыка, О. А.
    Вивчено процеси, що впливають на ступінь спінення композиції на основі сульфонолу та різних стабілізаторів. Розроблено оптимальний склад спінюючої композиції та перевірено ефективність її використання у виробництві шамотної легковагої цегли марки ШЛ-0,4.
  • Ескіз
    Документ
    Влияние подогрева энергоносителя на характеристики газоструйного измельчения
    (НТУ "ХПИ", 2008) Прядко, Н. С.; Коваленко, Н. Д.; Стрельников, Г. А.; ГУпало, М. Т.
    Досліджено вплив підігріву енергоносія на характеристики продуктів газоструминного подрібнення та акустоемісійні параметри процесу
  • Ескіз
    Документ
    Влияние дисперсности на гидравлические свойства доменных шлаков
    (НТУ "ХПИ", 2008) Пилов, П. И.; Горобец, Л. Ж.; Кравченко, В. П.; Гаевой, В. В.; Цыбулько, Л. А.; Шуляк, И. А.; Верхоробина, И. В.
    Встановлено покращення гідравлічних властивостей доменних гранульованих шлаків при струменевому подрібненні, що дозволяє їх використовувати в якості в¢яжучої речовини у будівельних розчинах.