Основи теорії експоненціальних систем масового обслуговування

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

У навчальному посібнику викладаються математичні моделі і результати аналізу дискретних систем з використанням аналітичних методів дослідження. Як моделі таких систем розглядаються моделі, побудовані на основі систем масового обслуговування експоненціального типу. Аналітичні методи дослідження базуються на математичному апараті теорії випадкових функцій і марковських випадкових процесів. Матеріал посібника супроводжується численними прикладами, спрямованими на розвиток навичок і практичних умінь застосовувати методи і моделі для дослідження реальних систем. Особлива увага приділяється аналізу і вивченню властивостей систем, які подаються моделями масового обслуговування експоненціального типу. Призначено для студентів, що навчаються в галузі інформаційних технологій, а також для бакалаврів і магістрів напряму комп'ютерні науки. Посібник може бути корисним для аспірантів і фахівців, що виконують дослідження реальних систем з використанням аналітичних методів моделювання.

Опис

Ключові слова

дискретні системи, аналітичні методи дослідження, випадкові процкси, марковські процеси, теорія масового обслуговування, моделі вхідних потоків, вхідні потоки, марківські системи масового обслуговування

Бібліографічний опис

Голоскоков О. Є. Основи теорії експоненціальних систем масового обслуговування : навч. посібник / О. Є. Голоскоков, А. О. Голоскокова, Є. О. Мошко ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : НТУ "ХПІ", 2017. – 312 с.