Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/34357
Title: Разработка технологии дрожжевого слоёного печенья с фруктовыми начинками, обогащёнными гемовым железом
Authors: Євлаш, В. В.
Павлоцкая, Л. Ф.
Акмен, В. О.
Keywords: дефицит железа; диетическая добавка "Гемовитал"; органолептические свойства; термостабильные свойства; порошок топинамбура; загущение
Issue Date: 2008
Publisher: НТУ "ХПИ"
Citation: Євлаш В. В. Разработка технологии дрожжевого слоёного печенья с фруктовыми начинками, обогащёнными гемовым железом / В. В. Євлаш, Л. Ф. Павлоцкая, В. О. Акмен // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Химия, химическая технология и экология. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2008. – № 39. – С. 96-104.
Abstract: В статті запропоновано проводити збагачення раціону харчування населення гемовим залізом шляхом додавання дієтичної добавки "Гемовітал" у начинки для дріжджового шарованого печива. Визначено раціональні долі введення дієтичної добавки і порошку топінамбура в начинки. Розроблено рецептури начинок для печива з використанням дієтичної добавки "Гемовітал" та порошку топінамбура. Вивчено співвідношення форм гемоглобіну у фруктово-овочевих начинках після випічки печива. Визначено режими і послідовність операцій технологічного процесу.
In the article it is suggested to conduct enriching of ration of feed of population on gemov iron by adding of dietary addition of "Gemovital" in stuff for a zymic layer thin captain. Certainly rational concentration of introduction of dietary addition and powder from topinambur in fillings. Compounding of fillings developed for a thin captain with the use of dietary addition of "Gemovital" and sprinkle of powder topinambur. Correlation forms of haemoglobin on studied in the fruit-vegetable fillings after baking of thin captain. Certainly modesand sequence of operations of technological process.
URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/34357
Appears in Collections:Вісник № 39

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vestnik_KhPI_2008_39_Evlash_Razrabotka_tekhnologii.pdf194,2 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record  Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.