Класифікація витрат на якість [продукції] машинобудівного підприємства

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2008

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана

Анотація

У статті удосконалено класифікацію витрат на якість для застосування її на машинобудівних підприємствам, що полягає у врахуванні витрат на навчання у категорії витрат на попереджуючи заходи при формуванні загальних витрат на якість машинобудівного підприємства. Запропонована автором класифікація витрат на якість дозволяє проводити системний моніторинг загальних витрат або інвестицій в управління якістю на машинобудівному підприємстві для забезпечення якості продукції. Надана класифікація відрізняється від попередніх тим, що враховує всі витрати на навчання співробітників підприємства, а не лише витрати на "навчання питанням якості".

Опис

Ключові слова

управління якістю, культура якості, менеджмент якості, система менеджменту якості, конкурентоспроможність підприємства, система управління якістю, міжнародний бізнес

Бібліографічний опис

Зубкова А. Б. Класифікація витрат на якість [продукції] машинобудівного підприємства / А. Б. Зубкова // Стратегія економічного розвитку України : зб. наук. пр. – Київ : КНЕУ ім. Вадима Гетьмана, 2008. – Вип. 22-23. – С. 112-117.